To je to što me zanima!

Crna kutija otkrila: Vlak prema kolodvoru išao 192 km na sat

Strojovođa je kočnice vlaka aktivirao nekoliko sekundi prije izlijetanja u Santiagu de Composteli, spustivši brzinu sa 192 na 153 km na sat. Ograničenje je 80 km na sat
Vidi originalni članak

Strojovođa španjolskog vlaka, koji je prošle srijede izletio iz tračnica na zapadu zemlje, u trenutku nesreće razgovarao je na telefon s osobljem kolodvora, objavili su istražitelji nakon što su analizirali podatke iz tzv. crne kutije. 

Istražitelji višeg suda u Galiciji objavili su i kako je vlak u zavoj pred kolodvorom Santiago de Compostela išao brzinom od 153 kilometra na sat. Ograničenje je na tom dijelu pruge 80 kilometara na sat, piše CNN.

Nekoliko minuta prije izlijetanja vlaka, primio je poziv na službeni telefon, vjerojatno kako bi dobio upute o daljnjem putu prema Ferrolu. Na telefonu je bio i u trenutku nesreće, a prema zvukovima iz pozadine pretpostavlja se da je gledao i premetao papire. Kočnice je aktivirao samo nekoliko sekundi prije izlijetanja vlaka, spustivši brzinu sa 192 na 153 kilometra na sat. 

Strojovođa Francisco Jose Garzon početkom tjedna optužen je za ubojstvo iz nehaja. U teškoj nesreći poginulo je 79 ljudi. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Franz von Drkensson 31.07.2013.

    mozda kakva cura nije imala za kartu, pa je strojovođa se nagodio laganim blowjobom, mislim da je u trenutku svršavanja nastala pi*darija

  • kormilar 31.07.2013.

    Radi nadoknađivanja 5-10 minuta zakašnjenja strojovođa je odlučio prkositi zakonima fizike i riskirao živote mnogih putnika i imovine. Kao da nikad nije čuo da se u zavoj ulazi ograničenom brzinom, a gas dodaje tek nakon 2/3 zavoja.

  • rijeka321 31.07.2013.

    kako nečija glupost i nepromišljenost može biti kobna za toliko ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare