To je to što me zanima!

Crta po koži 3D skice i gleda kako nestaju za sat vremena

Majka petero djece slučajno je otkrila neobično stanje. Od svakog jačeg pristiska, otekne joj koža. Uživa crtati po sebi i gleda kako crtež nestaje za sat vremena
Vidi originalni članak

Britanka Sarah Beal (43) iz Arleya ima toliko osjetljivu kožu da joj nabubri koža i od najmanje ogrebotine. Slučajno je otkrila neobično stanje. Sada može 'pisati' po koži i gledati kako nastaje izbočena slika poput popularne igre 20. stoljeća 'Etch a Sketch'. Međutim, kod igre, slika nestaje kad se protrese, a kod Sarah za nekih sat vremena.

Majka petero djece ima rijedak poremećaj koji se zove dermatografija, a spada pod koprivnjače. Do otjecanja dolazi jer stanice ispod kože otpuštaju histamin i pod najmanjim pritiskom. Histamin je inače kemikalija tijela koja se otpušta zbog alergijske reakcije.

- Koža mi je toliko osjetljiva da mi ponekad smeta i odjeća. Dok ležim u krevetu, poplun se čini kao da je od igala - kaže. Ako se počeše, ostanu izbočene crte. Međutim, zabavno joj je što može crtati po sebi, piše Daily Mail

Beal je stanje otkrila prije tri godine. Jedan dan se počešala i nateklo je, ali nije bilo strašno. Svaki dan, novi tragovi bi bili sve jači. Malo je istraživala na internetu i otkrila da njezino stanje ima ime. 

- Zgrabila sam žlicu i nacrtala srce na ruci. To mi se svidjelo - rekla je. Odmah je objavila sliku na Facebooku. Prijatelji su također bili oduševljeni.

Ipak, nabubrena koža svrbi i boli. Ima dva mala psa koja je mogu dovesti do agonije, a ne smije nositi neki nakit. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • MarijaMamić 20.03.2014.

    takodjer :D imam i ja to

  • DenisB_1 13.03.2014.

    Mislim da joj treba dijagnosticirati i mazohizam ako uživa izazivati nešto što ju boli ili svrbi.

  • antiša-ante 13.03.2014.

    To sam i ja mogao dok sam bio srednjoškolac. Sad više ne mogu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare