To je to što me zanima!

Crveni alarm: Kiša, orkanski udari vjetra, a u gorju i snijeg

Meteoalarm je oglasio crveni alarm za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te sjeverno Primorje i Istru. Udari vjetra bit će i do 120 km/h
Vidi originalni članak

Stiže nam jako pogoršanje vremena. 

Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio niz upozorenja, uključujući i nekoliko crvenih, koji upućuju na izuzetno opasno vrijeme.

Meteoalarm je oglasio crveni alarm za Zagreb i širu okolicu, sjevernu Hrvatsku, Slavoniju i Baranju te sjeverno Primorje i Istru. Upozorava se na moguće orkanske udare vjetra, koji bi na udare mogao puhati brzinom od 120 kilometara na sat.

Crveno upozorenje znači da je vrijeme izuzetno opasno

- Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere - navodi Meteoalarm u svom upozorenju.

U Lici i Gorskom kotaru snijeg?

Za Liku, Gorski kotar i šire karlovačko područje najavljeni su udari vjetra također do 120 kilometara na sat, a očekuje se i snijeg u gorskim krajevima.

Stiže već u noći: Kiša, pljuskovi i grmljavina

Kako javlja DHMZ, u noći i prijepodne cijelu Hrvatsku očekuje jača promjena vremena s kišom, pljuskovima, grmljavinom, u gorju i snijegom

Na sjevernom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice će biti obilnije kiše. Sredinom dana i poslijepodne u većini krajeva barem djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, a u noći i prijepodne prolazno jak s olujnim udarima sjeverni i sjeverozapadni. 

Na Jadranu će u noći i prijepodne umjereno i jako jugo okretati na jak do olujan jugozapadnjak, zatim buru i sjeverac, što će prema kraju dana slabiti. 

Zahlađenje, temperatura na kopnu spušta se do 5°C

Temperatura u unutašnjosti u noći i ujutro od 12 do 16, zatim između 5 i 11, a na Jadranu uglavnom između 15 i 21°C.

U četvrtak i petak u kopnenom području pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. Povremeno kiša i kratkotrajni pljuskovi očekuju se uglavnom u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom dijelu Jadrana. Bit će vjetrovito. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka bura, sjeverac i sjeverozapadnjak. 

U subotu na kopnu djelomice sunčano, ali hladnije

U subotu na kopnu djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano, a i vjetar će slabiti. U kopnenom području hladnije od prosjeka, a na Jadranu u skladu s višegodišnjim prosjekom.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • prestige1 22.10.2014.

    kod nas nije bilo ni snijega ni smoga,ali vjetrine i kiše ko u priči!

  • 22.10.2014.

    Kako god bilo, draže mi je što znam jer me je vjetar jutros probudio. Po dvorištu je kaos, sve što se moglo prevrnuti - prevrnuto je.

  • AntonelaMarević 22.10.2014.

    sta je sa južnim dijelom kroacije, nama nista ne prognoziraju ka da neretvanci ne postoje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare