To je to što me zanima!

Crveni križ: Stigla je hrana za Gunju, hvala svima na pomoći

Nažalost, pristigla pomoć bit će dostatna za svega dva tjedna pa Hrvatski Crveni križ još jednom ističe kako je nužno kreirati sustav koji će biti dugoročno održiv
Vidi originalni članak

Nakon što je županjski Crveni križ prošli tjedan upozorio na prazna skladišta hrane u Gunji, hrvatska javnost ponovno je brzo reagirala i pokazala suosjećanje za ljude koji još uvijek žive s posljedicama razornih poplava. Rezultat toga je pristizanje namirnica u skladišta Crvenoga križa, ponajviše prehrambenih koje su u ovomu trenutku i najpotrebnije, priopćio je Hrvatski Crveni križ .

Kao i uvijek, napominju u Crvenom križu, pozivu su se odazvali brojni hrvatski građani koji su u društva Crvenoga križa diljem Hrvatske ovih dana dostavljali najpotrebnije namirnice, a čiji je popis objavljen na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa. 

- Reagiralo je odmah Ravnateljstvo za robne zalihe koje je u Gunju poslalo hranu dostatnu za oko dva tjedna. Brzu reakciju pokazao je i koncern Agrokor koji je još u petak u Gunju poslao 34 palete prehrambenih i higijenskih proizvoda te dvije tone zamrznutog povrća i ribe. HCK im se svima na tome zahvaljuje. No, nažalost, pristigla pomoć koja je namijenjena području Gunje i Račinovaca, bit će dostatna za svega dva tjedna pa Hrvatski Crveni križ još jednom ističe kako je nužno kreirati sustav koji će biti dugoročno održiv - stoji u priopćenju. 

Napominju da zahvaljujući pristiglim namirnicama, pučke kuhinje u Gunji i Drenovcima moći će normalno funkcionirati, ali 'građanima treba omogućiti i humanitarne pakete uz pomoć kojih će sami moći pripremati hranu'. 

- Hrvatski Crveni križ od srca se zahvaljuje svim građanima i tvrtkama koji su, unatoč teškim ekonomskim okolnostima, još jednom pokazali da imaju sluha za nevolje drugih ljudi. Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastaviti pomagati onima kojima još uvijek nisu obnovljeni domovi kao i onima koji su u socijalnoj potrebi iako su se vratili kućama - priopćio je Crveni križ.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • dobro jutro 25.02.2015.

    A sta je sve vlada dala ,a gdje je onaj nacelnik sto kaze da nema gladnih

  • ATC 25.02.2015.

    Molim zasčite rukave i pljunite u šake i primite se posla, a ne da samo čekate Božju milost-

  • ribic2 25.02.2015.

    Mene jako zanima kako bi se većina tih ljudi ponašala da je HDZ na vlasti, dobro znam zašto tako rezoniram pola života sam proveo širom slavonije? Po meni i ovo zapomaganje kako se nema, što jesti, gdje spati i okupati, kako je spora obnova, kako vlast dobro ne radi, su provokacije u službi politike i voda na mlin opcije koja ih je, kao i sve nas, osakatila u doslovnom smislu te riječi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare