Obavijesti

News

Komentari 30

Crveni križ: Stigla je hrana za Gunju, hvala svima na pomoći

Crveni križ: Stigla je hrana za Gunju, hvala svima na pomoći
1

Nažalost, pristigla pomoć bit će dostatna za svega dva tjedna pa Hrvatski Crveni križ još jednom ističe kako je nužno kreirati sustav koji će biti dugoročno održiv

VIDEO

Nakon što je županjski Crveni križ prošli tjedan upozorio na prazna skladišta hrane u Gunji, hrvatska javnost ponovno je brzo reagirala i pokazala suosjećanje za ljude koji još uvijek žive s posljedicama razornih poplava. Rezultat toga je pristizanje namirnica u skladišta Crvenoga križa, ponajviše prehrambenih koje su u ovomu trenutku i najpotrebnije, priopćio je Hrvatski Crveni križ .

Kao i uvijek, napominju u Crvenom križu, pozivu su se odazvali brojni hrvatski građani koji su u društva Crvenoga križa diljem Hrvatske ovih dana dostavljali najpotrebnije namirnice, a čiji je popis objavljen na internetskoj stranici Hrvatskog Crvenog križa. 

- Reagiralo je odmah Ravnateljstvo za robne zalihe koje je u Gunju poslalo hranu dostatnu za oko dva tjedna. Brzu reakciju pokazao je i koncern Agrokor koji je još u petak u Gunju poslao 34 palete prehrambenih i higijenskih proizvoda te dvije tone zamrznutog povrća i ribe. HCK im se svima na tome zahvaljuje. No, nažalost, pristigla pomoć koja je namijenjena području Gunje i Račinovaca, bit će dostatna za svega dva tjedna pa Hrvatski Crveni križ još jednom ističe kako je nužno kreirati sustav koji će biti dugoročno održiv - stoji u priopćenju. 

Napominju da zahvaljujući pristiglim namirnicama, pučke kuhinje u Gunji i Drenovcima moći će normalno funkcionirati, ali 'građanima treba omogućiti i humanitarne pakete uz pomoć kojih će sami moći pripremati hranu'. 

- Hrvatski Crveni križ od srca se zahvaljuje svim građanima i tvrtkama koji su, unatoč teškim ekonomskim okolnostima, još jednom pokazali da imaju sluha za nevolje drugih ljudi. Zajedničkim snagama i dalje ćemo nastaviti pomagati onima kojima još uvijek nisu obnovljeni domovi kao i onima koji su u socijalnoj potrebi iako su se vratili kućama - priopćio je Crveni križ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.