To je to što me zanima!

Glancaj pod, stiže predsjednik! Crveni tepih nema ni mucice...

Pred samu svečanost čistio se i uređivao tepih za prijem svih načelnika. Prvi je tepihom prošetao Zoran Milanović. Viceadmiral Robert Hranj preuzeo je dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH...
Vidi originalni članak

Generale Šundov i admirale Hranj, hvala jednome i drugome. Prvome na onom što je do sada u svojoj dugoj, časnoj i besprijekornoj karijeri uradio za Hrvatsku vojsku, Oružane snage i Republiku Hrvatsku te admiralu Hranju za sve ono što će uraditi i što već jest, poručio je predsjednik države Zoran Milanović u utorak na primopredaji dužnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Pred samu svečanost čistio se i uređivao tepih za prijem svih načelnika.

Prvi je tepihom prošetao Zoran Milanović. Predsjednik i vrhovni zapovjednik u Ministarstvu obrane odlikovao je Veleredom kralja Petra Krešimira IV. s lentom i danicom dosadašnjeg načelnika GS OSRH Mirka Šundova, koji je dužnost potom, nakon četiri godine, predao viceadmiralu Robertu Hranju.

MILANOVIĆ MU ZAŽELIO SREĆU Robert Hranj preuzeo dužnost načelnika Glavnog stožera

- Generale Šundov računam na vas i dalje. Admirale Hranj, vas poznajem godinama, znam koji je vaš kapacitet, sada zapovjedate i ovo je sada najodgovornija dužnost koju imate. Ovo je sada točka u kojoj je razboritost, staloženost, moć prosudbe još važnija - rekao je.

Najavio je u idućih nekoliko mjeseci povlačenje hrvatskih vojnika iz Afganistana, kao što je i najavljivao u predsjedničkoj kampanji.

- Za nekoliko mjeseci završava višegodišnja avantura SAD-a i nas u Afganistanu. Povlače se, a povlačimo se i mi. Hrvatska se ne brani samo na svojim granicama, Ustav to jasno definira. Hrvatska vojska vratit će se iz Afganistana domu svome, bit će i dalje prisutna u svijetu, u žarištima, tamo gdje se žarišta rasplamsavaju, a zahvaljujući našoj vojsci neće se rasplamsati i tamo gdje se djeluje preventivno, ali uvijek vodeći računa o tome što je naš interes. To nije sebičnost već zdrav razum - rekao je Milanović  dodavši kako ima ratova koji nisu naši ratovi.

Hranju je poželio sve najbolje te mu poručio da se drži zakona.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • Kamocemovo_Herc 04.03.2020.

    Za Bosance je Mamic najbolji predsjednik Hrvatske...Bila bi i Hrvatska i cijela regija kao Sviacarska...

  • 03.03.2020.

    Nije predsjednik hrvatskog naroda

  • trtajun 03.03.2020.

    Svi predsjednici inace imaju 3 usisivaca,a nas cak 4

Komentiraj...
Vidi sve komentare