To je to što me zanima!

Kraj talačke krize: Francuska policija upucala je napadača

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje
Vidi originalni članak

Otmičar  koji je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu, na jugu Francuske ubijen je u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, gdje je ostao s jednim policajcem, objavili su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

Policajac je ranjen vatrenim oružjem, kao i jedan vojnik, precizirali su ti izvori.

Otmičar koji je rekao da pripada džihadističkoj skupini Islamska država, ubio je tri osobe i ranio još četiri tijekom tri napada izvedena u petak ujutro u Carcassonneu i u Trebesu.

'Vikao je Allahu Akbar'

Telegraph javlja kako je napadač Marokanac u tridesetim godinama. Navodno je otprije poznat objavještajnim službama zbog radikalizma, ali i zbog sitnih prekršaja.

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje. Abdeslam je proveo četiri mjeseca u bijegu, u ožujku 2016. je ulovljen u četvrti Molenbeek u Bruxellesu te je izručen Francuskoj. 

Svjedoci su kazali da je napadač bio naoružan nožem, pištoljem i bombom te da je tvrdio da je pripadnik ISIL-a. Navodno je prilikom ulaska u trgovinu viknuo: "Allahu Akbar. Sve ću vas pobiti".

Tvrdio da pripada ISIL-u

Napadač u južnoj Francuskoj ubio je nepoznatu osobu pucnjem u glavu u petak u gradu Carcassonneu prije no što je u obližnjem gradu Trebesu uzeo taoce, otkrio je Bruno Bartocetti, regionalni predstavnik policijskog sindikata SGP, prenosi britanska agencija Reuters. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dva su grada udaljena oko 20 minuta vožnjom. BFM TV prenosi kako je muškarac upucao jednu osobu u automobilu i ozlijedio drugu prije no što je oteo vozilo, prenosi Reuters a BBC piše da je napadač u Carcassonneu pogodio u rame policajca koji je džogirao s kolegama, pozivajući se na Yvesa Lefebvrea glavnog tajnika policijskog sindikata.

Tijekom talačke krize u supermarketu u gradiću u blizini Montpelliera su ubijene najmanje dvije osobe, a vjeruje se da je riječ o istom napadaču koji tvrdi da pripada Islamskoj državi, prenosi AFP.

Idi na 24sata

Komentari 194

  • ZdenkoPetrinović 23.03.2018.

    Ne tako davno francuski predsjednik Mitterand zazivao je masakr nad zarobljenima u Vukovaru. "Zna se tko su Hrvati..." rekao je. A među njima, nikad ne smijemo zaboraviti, bio je i jedan Francuz-dragovoljac Jean-Michel Nicollier-om koji je dijelio istu sudbinu. Nikad se nitko sa francuske strane nije ispričao! Je li naša Vlada to ikada službeno zatražila, osjeća li dug prema našim junacima? Osjećamo li se manje vrijedni od Francuza i ostalih naroda?

  • Utaman1001 23.03.2018.

    Nisam neki povjesničar ali dal nisu naši preci krvarili da bi zaustavili turke da ne uđu u europu? A danas ih ovi još zovu da se samo ušeću i prave pi***rije po europi...

  • La-la_1 23.03.2018.

    Sve doslovno sve i djecu i zene i muskarce..sve ih treba vratit...njihovoj drzavi...i slat im hranu sa halala certifikatom i f...off snjima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare