News

Komentari 194

Kraj talačke krize: Francuska policija upucala je napadača

Kraj talačke krize: Francuska policija upucala je napadača

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje

Otmičar  koji je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu, na jugu Francuske ubijen je u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, gdje je ostao s jednim policajcem, objavili su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

Policajac je ranjen vatrenim oružjem, kao i jedan vojnik, precizirali su ti izvori.

Otmičar koji je rekao da pripada džihadističkoj skupini Islamska država, ubio je tri osobe i ranio još četiri tijekom tri napada izvedena u petak ujutro u Carcassonneu i u Trebesu.

'Vikao je Allahu Akbar'

Telegraph javlja kako je napadač Marokanac u tridesetim godinama. Navodno je otprije poznat objavještajnim službama zbog radikalizma, ali i zbog sitnih prekršaja.

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje. Abdeslam je proveo četiri mjeseca u bijegu, u ožujku 2016. je ulovljen u četvrti Molenbeek u Bruxellesu te je izručen Francuskoj. 

Svjedoci su kazali da je napadač bio naoružan nožem, pištoljem i bombom te da je tvrdio da je pripadnik ISIL-a. Navodno je prilikom ulaska u trgovinu viknuo: "Allahu Akbar. Sve ću vas pobiti".

Tvrdio da pripada ISIL-u

Napadač u južnoj Francuskoj ubio je nepoznatu osobu pucnjem u glavu u petak u gradu Carcassonneu prije no što je u obližnjem gradu Trebesu uzeo taoce, otkrio je Bruno Bartocetti, regionalni predstavnik policijskog sindikata SGP, prenosi britanska agencija Reuters. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva su grada udaljena oko 20 minuta vožnjom. BFM TV prenosi kako je muškarac upucao jednu osobu u automobilu i ozlijedio drugu prije no što je oteo vozilo, prenosi Reuters a BBC piše da je napadač u Carcassonneu pogodio u rame policajca koji je džogirao s kolegama, pozivajući se na Yvesa Lefebvrea glavnog tajnika policijskog sindikata.

Tijekom talačke krize u supermarketu u gradiću u blizini Montpelliera su ubijene najmanje dvije osobe, a vjeruje se da je riječ o istom napadaču koji tvrdi da pripada Islamskoj državi, prenosi AFP.