Obavijesti

News

Komentari 194

Kraj talačke krize: Francuska policija upucala je napadača

Kraj talačke krize: Francuska policija upucala je napadača
2

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje

VIDEO

Otmičar  koji je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu, na jugu Francuske ubijen je u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, gdje je ostao s jednim policajcem, objavili su izvori bliski istrazi, prenosi AFP.

Policajac je ranjen vatrenim oružjem, kao i jedan vojnik, precizirali su ti izvori.

Otmičar koji je rekao da pripada džihadističkoj skupini Islamska država, ubio je tri osobe i ranio još četiri tijekom tri napada izvedena u petak ujutro u Carcassonneu i u Trebesu.

'Vikao je Allahu Akbar'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Telegraph javlja kako je napadač Marokanac u tridesetim godinama. Navodno je otprije poznat objavještajnim službama zbog radikalizma, ali i zbog sitnih prekršaja.

Prema pisanju BFMTV-a, napadač je tražio oslobađanje Salaha Abdeslama, osumnjičenog za sudjelovanje u Parizu, kojemu je u Belgiji u tijeku suđenje. Abdeslam je proveo četiri mjeseca u bijegu, u ožujku 2016. je ulovljen u četvrti Molenbeek u Bruxellesu te je izručen Francuskoj. 

Svjedoci su kazali da je napadač bio naoružan nožem, pištoljem i bombom te da je tvrdio da je pripadnik ISIL-a. Navodno je prilikom ulaska u trgovinu viknuo: "Allahu Akbar. Sve ću vas pobiti".

Tvrdio da pripada ISIL-u

Napadač u južnoj Francuskoj ubio je nepoznatu osobu pucnjem u glavu u petak u gradu Carcassonneu prije no što je u obližnjem gradu Trebesu uzeo taoce, otkrio je Bruno Bartocetti, regionalni predstavnik policijskog sindikata SGP, prenosi britanska agencija Reuters. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:34

Dva su grada udaljena oko 20 minuta vožnjom. BFM TV prenosi kako je muškarac upucao jednu osobu u automobilu i ozlijedio drugu prije no što je oteo vozilo, prenosi Reuters a BBC piše da je napadač u Carcassonneu pogodio u rame policajca koji je džogirao s kolegama, pozivajući se na Yvesa Lefebvrea glavnog tajnika policijskog sindikata.

Tijekom talačke krize u supermarketu u gradiću u blizini Montpelliera su ubijene najmanje dvije osobe, a vjeruje se da je riječ o istom napadaču koji tvrdi da pripada Islamskoj državi, prenosi AFP.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.