To je to što me zanima!

Zagrepčanin napao Korejca: 'Vikao mi je 'F*ck you China', a onda sam dobio bocu u glavu'

Sud je utvrdio kako je 54-godišnjak prekršio članak Zakona o suzbijanju diskriminacije kojim se propisuje kazna za onoga tko ponizi i uvrijedi drugu osobu zbog razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože
Vidi originalni članak

Zagrepčaninu (54) sud je nepravomoćno izrekao novčanu kaznu od 1350 eura zbog kršenja Zakona o suzbijanju diskriminacije, javlja N1.

Naime, 26. lipnja osuđeni 54-godišnjak je na zagrebačkoj Sigečici presreo državljanina Južne Koreje koji je išao u frizerski salon, a zatim mu je, s namjerom da ga ponizi, povikao: "Fu*k you, Kinez, fu*k you, Azijatu, je*em ti mater."

POLICIJA TRAŽI POČINITELJE Užas u Zagrebu: Dostavljaču iz Bangladeša dvojica muškaraca prijetila nožem pa ga opljačkali

- Gledao sam u mobitel kada sam čuo dvojicu muškaraca kako me vrijeđaju. Zatim sam ih pogledao, nakon čega mi je jedan od njih rekao "Fu*k you, China" i "Je*em ti mater". Još je povikao "Fu*k you, Azijatu". Obojica su me vrijeđala, a jedan me i fizički napao te je zbog toga kazneno prijavljen. Zamolio sam svog kolegu da nazove policiju - opisao je Južnokorejac. 

Policija je uhitila počinitelja nakon što je incident prijavljen, a u napadu je državljanin Južne Koreje udaren pivskom bocom i šakom u glavu. Počinitelji su ga nekoliko puta udarili nogama. 

JEDAN JE U PRITVORU U Kistanjama na Božić došli u kafić s automatskom puškom. Našli im hrpu streljiva u kući

- I danas se zbog toga osjećam vrlo neugodno. Strah me kao osobu iz Azije u Zagrebu jer se bojim da će me netko napasti. Vrlo teško noću zaspim. Bojim se hodati ulicom. Ponekad mi ponestaje daha i teško odrađujem dnevne zadatke - kazao je Južnokorejac ističući da je incident ostavio trag na njegov cijeli život. 

OBRAČUN U DRAŠKOVIĆEVOJ FOTO Pokušaj ubojstva nožem: Zagrebačka policija traži ovog mladića. Odmah nazovite 192!

Osuđeni muškarac je od početka negirao krivnju govoreći da nije vikao na prolaznika. Sud je utvrdio kako je 54-godišnjak prekršio članak Zakona o suzbijanju diskriminacije kojim se propisuje kazna za onoga tko ponizi i uvrijedi drugu osobu zbog razlike u rasi, etničkoj pripadnosti, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovnom stanju, članstvu u sindikatu, društvenom položaju, bračnom ili obiteljskom statusu, dobi, zdravstvenom stanju, invaliditetu, genetskom naslijeđu, rodnom identitetu ili izražavanju i spolnoj orijentaciji.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • ichbin2 27.12.2023.

    ak te je tak traumatiziralo, pravac koreja

  • neidemdalje 27.12.2023.

    pa vrati se odakle si došao pa liječi strahove u koreji ... možeš i u sjevernoj..

  • area 62 27.12.2023.

    Zna engleski, ali ne zna zemljopis...

Komentiraj...
Vidi sve komentare