To je to što me zanima!

Prvi rezultati: 88 posto učitelja odbilo je Plenkovićevu ponudu!

Rezultate referenduma prikuplja neformalna nastavnička grupa i izvjesno je da će Vladina ponuda biti odbijena. Sindikat Preporod objavio je da je 88 posto učitelja odbilo ponudu Vlade Presica je u 11 sati...
Vidi originalni članak

Učitelji i prosvjetni radnici u četvrtak su se na referendumu očitovali o ponudi Vlade. Rezultate će danas u 11 sati objaviti sindikati, ali već je sad izvjesno da će Vladina ponuda biti glatko odbijena. 

'ŽELIMO NAŠE DOSTOJANSTVO' 'Sindikati zastrašuju učitelje da bi prihvatili ponudu Vlade...'

Presica je u 11 sati

U četvrtak do 14 sati, u neformalnoj nastavničkoj grupi na Facebooku Nastavnici.org objavili su tablicu u koju su škole upisivale odluku prihvaćaju li ponudu Vlade ili ne. Upisalo se 40 škola i preko 90 posto ih je odbilo ponudu Vlade.

Na dan objave rezultata taj se postotak još povećao i prema trenutnim podacima, gotovo 95 posto zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu odbija ponudu Vlade.

Rezultati se mijenjaju iz minute u minutu, a podatke prikuplja grupa Nastavnici.org iz tri sindikata - Sindikata hrvatskih učitelja (SHU), Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama i Sindikata Preporod.

Sindikat Preporod prvi je objavio svoje rezultate

Sindikat Preporod prvi je objavio podatke, u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03% onih koji su pristupili izjašnjavanju odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske.

U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43%, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38% odbili su ponudu Vlade, priopćili su u petak ujutro, piše N1.

PONAVLJANJE RAZREDA? 'Potraje li štrajk još tri tjedna, bit će upitna školska godina?'

Traže koeficijent, Vlada nudi povišicu

Podsjećamo, ponuda Vlade sindikatima u obrazovanju je povećanje plaće, dio i kroz dodatke, što nije isto što i povećanje koeficijenta što traže prosvjetari, koeficijenta koji je u prosvjeti najniži u javnom sektoru s visokom stručnom spremom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 499

  • ivana.senia 29.11.2019.

    Pa odakle ljudima idea da svi roditelji podržavaju ovaj štrajk!? Većina ih NE PODRŽAVA, ne na način da škole nema već 15 dana. Smatram da zaslužuju povećanje, ali ne preko leđa naše djece kojoj je onemogućeno redovno školovanje. SRAMOTA.

  • franjo54 29.11.2019.

    Kakva je to strahovlada da zabrani komentiranje

  • Mirkomirko356 29.11.2019.

    Gospodine Plenkovicu dostojanstveno otidjite sa mjesta premijera i neka gospoda strajkasi izaberu Milanovica, Bernardica i Jovanovica...pa da vidite kako im oni ne daju nego i srezu im jos kao ionda dok je Jovanovic bio ministar......i na taj nacin ce te mozda nekima pokazati svu vasu dobru volju i trud....

Komentiraj...
Vidi sve komentare