To je to što me zanima!

Curica (13) rodila dvojke, otac (16) morao u policiju

Dok je obitelj slavila rođenje djece, mladi tata (16) u pratnji svoje majke otišao je na razgovor u policiju zato jer je imao spolni odnos s djetetom
Vidi originalni članak

U 5.45 sati u nedjelju trudna maloljetna djevojčica (13) iz Zagreba rođena 1995. došla je na Kliniku za ženske bolesti i porode Kliničke bolnice Merkur, potvrdio nam je ravnatelj bolnice dr. Željko Vidas. Liječnici su ustanovili da je u 38. tjednu trudnoće i da nosi blizance. Za blizanačku trudnoću to je iznimno dobro jer puna trudnoća, kao što je poznato, iznosi 40 tjedana, a blizanci se u pravilu uvijek rađaju ranije. U 11.25 sati i 11.31 rodila je dvije zdrave djevojčice. Porođaj je prošao uredno, a i djevojčica rodilja se dobro oporavlja. Dva dana nakon porođaja, novorođenčad i maloljetna mama dobro su se osjećali, potvrdio je ravnatelj bolnice.
- To su mi prvi unuci. Živi su i zdravi kao i snaha, a mojoj sreći nema kraja - rekao je ushićeni Agon Hrustić čije je 13-godišnja snaha rodila zdrave blizance. Najmlađa hrvatska majka živi na zagrebačkom Žitanjaku gdje živi sa ocem (16) blizanki. Kod djeda Agona na proslavu rođenja unučica došli su sjedi, prijatelji i brojna rodbina.
- Mi Romi volimo imati puno djece jer su ona veliki blagoslov. Moja prabaka imala ih je 22. Ja ih imam četvero, a nadam se da će i moj sin nastaviti tu tradiciju - rekao je Agon za Jutarnji list. Mladi roditelji ne idu u školu, zbog čega djevojčica neće moći dobiti financijsku pomoć od grada. I dok je obitelj slavila rođenje unučica, mladog su oca odveli na razgovor u policijsku postaju. Tamo je otišao u pratnji svoje majke budući da je riječ o kaznenom djelu spolnog odnošaja s djetetom. Dr. Vidas nam je rekao da su zbog specifičnosti situacije i godina mlade rodilje (koja je po zakonu još dijete s obzirom da ima manje od 14 godina) obavijestili socijalnu radnicu bolnice i policijsku postaju u Petrovoj. Ovo je prva 13-godišnjakinja u Hrvatskoj koja je rodila blizance. Trenutačno je i najmlađa hrvatska mama.

NAJMLAĐA MAJKA NA SVIJETU JE RODILA S 5 GODINA
Prema dostupnim podacima, najmlađa rodilja u Hrvatskoj dosad je također imala 13 godina, ali nije rodila blizance. Taj su slučaj zabilježili u Virovitici. Broj maloljetničkih trudnoća kod nas nije u padu. Najmlađa majka na svijetu ima 5 godina.

MALOLJETNIČKE TRUDNOĆE
• Oko 2000 maloljetnica u dobi od 15 do 19 g. svake godine rodi u Hrvatskoj.
• Oko sedam rodilja bude mlađe od 15 g.
• Seksualni partneri curica do 14 godina čine kazneno djelo.
• Više od 400 maloljetnica svake godine u Hrvatskoj ode na legalni pobačaj.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • opera 25.03.2009.

    ja sam upravo procitala na jednom blogu da je zena u saudijskoj arabiji rodila trudnu djevojčicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • ja___zg 25.03.2009.

    mrljica ne pišu svašta, jer je istina da je curica od 5 godina rodila sina.. to je bilo 1939.godine.. odi na google i prouči malo neke stvari.. znam da je nevjerojatno, ali tako je.

  • mrljica 25.03.2009.

    pisete svasta, 5 godina najmladja majka ? Koliko ja znam ima 9 godina ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare