To je to što me zanima!

Roić: Curica je kritično, sljedeći sati i dani su ključni. Liječnici poduzimaju sve što je moguće

Liječnici poduzimaju sve što je moguće u ovom trenutku, rekao je Goran Roić iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. Dodaje da moraju otkriti kako je i na koji način zadobila sve ozljede zbog kojih je u ovakvom stanju
Vidi originalni članak

Na žalost, djevojčica je u jedinici intenzivne njege u vitalno kritičnom stanju, na monitoringu vitalnih funkcija, na mehaničkoj ventilaciji uz intenzivne mjere terapije. Liječnici poduzimaju sve što je moguće u ovom trenutku, rekao je profesor Goran Roić o trenutnm stanju teško ozlijeđene djevojčice (2).

POGLEDAJTE VIDEO: Uživo ispred Klaićeve

Dodaje kako je već pri premještaju iz Nove Gradiške bila u teškom stanju, moždanoj komi i bez svijeti i na mehaničkoj ventilaciji.

- Imali smo puno situacija s vrlo teško bolesnom i ozlijeđenom djecom. Svaki novi slučaj kao što je i ovaj vas izuzetno potrese i uznemiri, ali to je realnost - rekao je Roić.

Govoreći o daljnjim postupcima kaže da liječinci iz minute u minutu prate stanje djeteta uz monitoring vitalnih funkcija. 

UŽAS U NOVOJ GRADIŠKI Policija o roditeljima: 'Otac dosad nije bio nasilan prema djeci, ali je prema supruzi'

- Iskustveno bih rekao da su idući sati i dani vrlo kritični, obzirom na vrlo teške ozljede i prirodu tih ozljeda koje su vitalno ugrožavajuće - rekao je.

CENTAR O PRETUČENOJ CURICI: 'Djelatnica je na curici vidjela kožnu bolest, nije skidala dijete pa da vidi eventualne ozljede'

- Nemamo do kraja informacije na koji su način nastale te ozljede, ali upravo zbog teškog stanja i male dobi, imperativ je proniknuti u mehanizam nastanka. Želimo znati kako i na koji način je dijete u toj dobi zadobilo tako teške ozljede da je vitalno kritično - rekao je Roić. Govoreći o ranijim ozljedama, rekao je da si u to mora proniknuti i da je u tijeku kriminalistička obrada da se istraži na koji način su nastale te ozljede.

Idi na 24sata