To je to što me zanima!

Curica (4) umrla na pedijatriji u Puli, sumnja se na meningitis

Djeci u Puli dali antibiotik: Deseci djece i odraslih iz Pule koji su posljednjih dana bili u kontaktu s preminulom djevojčicom primili su antibiotik. Obdukcijski nalaz i dodatne analize pokazat će od čega je 4-godišnja djevojčica preminula
Vidi originalni članak

Unatoč nadljudskim naporima liječnika i medicinskih sestara s pedijatrije u pulskoj bolnici, koji su u utorak ujutro gotovo dva sata reanimirali djevojčicu (4), ona nije preživjela. Sumnja se na meningokoknu sepsu.

No tek će obdukcijski nalaz i dodatne analize pokazati od čega je djevojčica preminula. Kako neslužbeno doznajemo, malena je dva dana imala virozu i povišenu temperaturu. Njezina majka, djelatnica pulske bolnice, nakon što joj se kći požalila da joj je slabo i da joj se povraća, odmah je sjela u automobil kako bi je odvezla na Hitnu pomoć. Već u automobilu joj je pozlilo i krenula joj je krv iz nosa, a kad su stigle u bolnicu, započela je žestoka bitka s vremenom za spas djevojčice.

Bilo je užasno vidjeti takav prizor. Majka je očajnički pokušavala spasiti dijete

- Bilo je užasno vidjeti takav prizor u bolnici. Majka je očajnički pokušavala učiniti sve da spasi dijete - rekao nam je muškarac koji se zatekao na bolničkom hodniku kad je dijete dovezeno. Liječnici i osoblje na pedijatriji hitno su djevojčici napravili krvne pretrage zbog sumnje na meningokoknu sepsu.

- Trenirala je gimnastiku s mojim djetetom. Bila je predivna, draga i vesela. U šoku sam, kao i ostali roditelji. Prestrašno - kazala nam je jedna Puljanka.

Neslužbeno doznajemo da je još jedno dijete u pulskoj bolnici zbog visoke temperature i sumnje na meningokoknu sepsu, no to nam u bolnici nisu mogli potvrditi.

Odrasli i djeca koja su išla s njom u vrtić preventivno su dobili antibiotike

Goran Pajić, glasnogovornik pulske Opće bolnice, kaže da je preminula djevojčica bila u iznimno teškom stanju.

- Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo Istarske županije koji će o svemu dodatno izvijestiti javnost - kaže Pajić.

Djeca koja su s curicom išla u vrtić, kao i odrasli koji su s njom bili u kontaktu posljednjih dana, primili su antibiotik za svaki slučaj.

Meningokokna sepsa je u većini slučajeva bolest sa smrtnim ishodom...

- U većini slučajeva meningokokna sepsa je bolest sa smrtnim ishodom i tu je medicina nemoćna - kaže epidemiologinja koja nam nije htjela otkriti koliko je djece i odraslih primilo antibiotike. Naši izvori govore da je riječ o njih nekoliko desetaka. 

Pedijatrica s višegodišnjim iskustvom rekla nam je da meningokok ostavlja teške posljedice poput gluhoće, sljepoće, retardacije i različitih psihičkih oštećenja, ovisno o stupnju i trajanju bolesti.

- To je bakterija koja najčešće napada djecu do predškolske dobi. Najčešće se prenosi respiratornim putem, kihanjem i kašljanjem. Ako se slučajno pojavi u vrtiću, onda se sva druga djeca moraju izolirati - upozorava pedijatrica na ozbiljnost bakterije.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • vilbur 22.02.2013.

    Ja mogu smo napisati da smo mi imali sreću s odlascima u bolnicu Fran Mihaljević jer tamo su i liječnici i sestre izuzetno ljubazni i nikada se nije dogodilo da bi nas i neljubazno pogledali. I prijem i pregled je uvijek obavljen u najkraćem mogućem roku.

  • Nataly_1 21.02.2013.

    Ajd VI koji lupetate gluposti..ostavite sd komentiranja ..kako mozete biti tako bescutni vidla bi kako bi vam bilo da vas nesto takvo zadesi( 'Nedaj Boze nikome)da to dozivi!Obitelji iskrena sucut a ti ANDELICU MALI POCIVAJ U MIRU:(

  • alankino 21.02.2013.

    pre tužno, što znači romkinja, pa i romska djeca su samo djeca i njihove majke ih beskrajno vole ,neznam ja što je to u ljudskim glavama da misle da samo oni vole svoju djecu ,neka te čuvaju anđeli slatka mala djevojčice

Komentiraj...
Vidi sve komentare