Obavijesti

News

Komentari 146

Curica (4) umrla na pedijatriji u Puli, sumnja se na meningitis

Curica (4) umrla na pedijatriji u Puli, sumnja se na meningitis
1

Djeci u Puli dali antibiotik: Deseci djece i odraslih iz Pule koji su posljednjih dana bili u kontaktu s preminulom djevojčicom primili su antibiotik. Obdukcijski nalaz i dodatne analize pokazat će od čega je 4-godišnja djevojčica preminula

VIDEO

Unatoč nadljudskim naporima liječnika i medicinskih sestara s pedijatrije u pulskoj bolnici, koji su u utorak ujutro gotovo dva sata reanimirali djevojčicu (4), ona nije preživjela. Sumnja se na meningokoknu sepsu.

No tek će obdukcijski nalaz i dodatne analize pokazati od čega je djevojčica preminula. Kako neslužbeno doznajemo, malena je dva dana imala virozu i povišenu temperaturu. Njezina majka, djelatnica pulske bolnice, nakon što joj se kći požalila da joj je slabo i da joj se povraća, odmah je sjela u automobil kako bi je odvezla na Hitnu pomoć. Već u automobilu joj je pozlilo i krenula joj je krv iz nosa, a kad su stigle u bolnicu, započela je žestoka bitka s vremenom za spas djevojčice.

Bilo je užasno vidjeti takav prizor. Majka je očajnički pokušavala spasiti dijete

- Bilo je užasno vidjeti takav prizor u bolnici. Majka je očajnički pokušavala učiniti sve da spasi dijete - rekao nam je muškarac koji se zatekao na bolničkom hodniku kad je dijete dovezeno. Liječnici i osoblje na pedijatriji hitno su djevojčici napravili krvne pretrage zbog sumnje na meningokoknu sepsu.

- Trenirala je gimnastiku s mojim djetetom. Bila je predivna, draga i vesela. U šoku sam, kao i ostali roditelji. Prestrašno - kazala nam je jedna Puljanka.

Neslužbeno doznajemo da je još jedno dijete u pulskoj bolnici zbog visoke temperature i sumnje na meningokoknu sepsu, no to nam u bolnici nisu mogli potvrditi.

Odrasli i djeca koja su išla s njom u vrtić preventivno su dobili antibiotike

Goran Pajić, glasnogovornik pulske Opće bolnice, kaže da je preminula djevojčica bila u iznimno teškom stanju.

- Obavijestili smo Zavod za javno zdravstvo Istarske županije koji će o svemu dodatno izvijestiti javnost - kaže Pajić.

Djeca koja su s curicom išla u vrtić, kao i odrasli koji su s njom bili u kontaktu posljednjih dana, primili su antibiotik za svaki slučaj.

Meningokokna sepsa je u većini slučajeva bolest sa smrtnim ishodom...

- U većini slučajeva meningokokna sepsa je bolest sa smrtnim ishodom i tu je medicina nemoćna - kaže epidemiologinja koja nam nije htjela otkriti koliko je djece i odraslih primilo antibiotike. Naši izvori govore da je riječ o njih nekoliko desetaka. 

Pedijatrica s višegodišnjim iskustvom rekla nam je da meningokok ostavlja teške posljedice poput gluhoće, sljepoće, retardacije i različitih psihičkih oštećenja, ovisno o stupnju i trajanju bolesti.

- To je bakterija koja najčešće napada djecu do predškolske dobi. Najčešće se prenosi respiratornim putem, kihanjem i kašljanjem. Ako se slučajno pojavi u vrtiću, onda se sva druga djeca moraju izolirati - upozorava pedijatrica na ozbiljnost bakterije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.