To je to što me zanima!

'Curica je došla u zapuštenom stanju, imala je hematome na nogama i bila je bez svijesti'

"Dijete je u bolnicu dovezeno u kritičnom stanju, blijede kože, komatozna, bez svijesti, ugroženih vitalnih funkcija, usporene srčane aktivnosti i rijetkih udisaja," rekla je dotorica Milanović Robina iz Nove Gradiške
Vidi originalni članak

Curica (2,5) koja je u srijedu stigla u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti "Klaićeva" s teškim ozljedama glave i još uvijek se i nakon operacije bori za život, prvo je došla na hitni prijem bolnice Nova Gradiška.

Voditeljica odjela za anesteziologiju i reanimaciju Tajana Milanović Robina u novogradiškoj bolnici za N1 objasnila je kako je izgledao prijem teško ozlijeđene djevojčice. 

DETALJI MUČNOG SLUČAJA Liječnici: 'Pretučena djevojčica je i dalje vrlo kritično, još je na respiratoru i u moždanoj komi'

- Dijete je u našu ustanovu dovezeno u izrazito kritičnom stanju, blijede kože, komatozna, bez svijesti, ugroženih vitalnih funkcija, usporene srčane aktivnosti i rijetkih, spontanih udisaja - rekla je Tajana.

Dodala je kako su je oživljavali pedijatar i anesteziološko-reanimacijski tim koji su nakon stabilizacije njenog stanja napravili kompletnu laboratorijsku i CTG dijagnostiku, a potom je smjestili u jedinicu intenzivnog liječenja da bi "terapijskim postupcima spriječili moguće intenzivne ozljede mozga”.

TKO JE ODGOVORAN? Aladrović: 'Izražavam žaljenje i kao ministar i kao otac. Istražit ćemo slučaj do najnižih detalja'

- Djevojčica je došla u dosta zapuštenom stanju. Očito je odrastala u higijenskim uvjetima nižih mjera. Na koži smo prvo posumnjali na svrab, na skabijes, ali bilo je prioritetnijih situacija zbog kojih je došla u bolnicu, pa nismo ulazili u dijagnoze dermatološkog stanja - rekla je doktorica za N1. Kaže kako su primijetili hematome na potkoljenicama, ali su se morali posvetiti neurotraumi.

Ona je s djevojčicom išla u pratnju, a uz njih je bio i tehničar. Roditeljima su rekli da ih slijede vozilom.

- Dijete je odmah nakon oživljavanja u postupku KPR-a intubirano, sedirano i praćen je protokol zbrinjavanja neurotraume - rekla je Milanović Robina, prenosi N1.

 

Idi na 24sata