To je to što me zanima!

Cviku će za dilanje droge presuditi sljedeći tjedan

Odvjetnik Cvikova brata Mirjama tražio je u petak oslobađajuću presudu. Cvikov branitelj doveo je u pitanje iskaze krunske svjedokinje Želite Tomić
Vidi originalni članak

Na suđenju Jakši Cvitanoviću i skupini 15 Korčulana na Županijskom sudu u Splitu za organizirano dilanje heroina završne riječi iznijeli su njihovih 9 odvjetnika. Presuda Cviku i ostalima očekuje se sredinom idućeg tjedna, nakon što završne riječi iznese još pet branitelja optuženika. Vinko Ljubičić, koji zastupa Cvikova brata Mirjama tražio je u petak oslobađajuću presudu zbog nedostatka materijalnih dokaza u postupku.
- On je uvučen u ovaj proces nakon napada jedne političarke koja je sebi htjela prikupiti poene u javnosti. Prvookrivljeni je tada napustio otok, a sustav se obrušio na njemu najbližu osobu -  Mirjama. Gdje su eksploziv, oružje, novac koji kao dokazi da se ovdje radi o zločinačkoj organizaciji - istaknuo je odvjetnik Ljubičić. I on je kao i odvjetnik Jadran Franchesci koji brani Cvika doveo u pitanje iskaze krunske svjedokinje Želite Tomić, USKOK-ove pokajnice, te bivše Cvikove djevojke Petre Gugić.
- Iskaz Želite Tomić jedina je nada ove optužnice, a u dva navrata tvrdi da je drogu uzela od Mirjana, a ne može točno reći ni koje ga je godine upoznala. Njezin jedini motiv je da izbjegne vlastito procesuiranje. A i Petra Gugić spominje mog branjenika tek u posljednjem iskazu i to samo zbog osobne osvete - zaključio je Ljubičić i zatražio oslobađajuću presudu za Mirjama Cvitanovića.
Trojici optuženih istječe pritvor. Darko Cetinić (33) i Milan Trifković (35) bit će pušteni sa splitskih Bilica još ovaj tjedan, a Luka Bulić (34) ostaje iza rešetaka zbog drugog slučaja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nema me 21.05.2010.

    Njemu je vec odavno trebalo presuditi ,nezna on koliko je obitelji upropastio i zavio u crno steta sto se takovo smece jos vuce po novinama.

  • nniixx 21.05.2010.

    Obrani su sporni dokazi tužiteljstva Normalno da su sporni , kad su 90 % njegovih kupaca djeca bogatih i naša estrada .

  • joze makarska 2 21.05.2010.

    care meni je samo za sto ne zivis u kini ili u turskoj viruj mi da bi ova trakavica oko tebe i tvojih svjedoka davno zatvorila u turskoj bi dobio kaznu teskog dozivotnog zatvora i proklinja bi dan kad te je mater rodila a u kini bi ti vec odavno ispalili metak u tintaru i sve 5 , i nikakvih problema ni zav rzlama oko toga nema a sto je naj vaznije ne bi bilo ni nepotrebnog troska na racun poreznih obveznika ! P.S pozdrav hrvatskom pravosudu

Komentiraj...
Vidi sve komentare