To je to što me zanima!

D. Vodanović će pregledati padobran Matije Kneževića

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović analizirat će padobran pokojnog Matije Kneževića kako bi ustanovio zašto se nije otvorio
Vidi originalni članak

Padobran i dokumentaciju iz istrage o pogibiji padobranca Matije Kneževića (27) preuzeo je u utorak u vukovarsko-srijemskoj Policijskoj upravi u Vinkovcima Dinko Vodanović, glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće u Ministarstvu prometa.
- Padobran smo samo vizualno pregledali, a i glavni i pomoćni padobran će na ekspertizu nakon koje će se više znati zašto se nije otvorio - kazao je Vodanović. Dodao je da će sa svojim timom u Vukovaru pregledati i Cessnu iz koje je Knežević skočio. Vodanović nije mogao točno reći kad će istraga završiti. Matija Knežević iz Orahovice poginuo je u petak oko 18.50 sati. Skočio je iz zrakoplova Aerokluba "Borovo" u kojem je pohađao Padobransku školu. Bio je početnik i to mu je bio drugi skok u životu. Iz još neutvrđenih razloga, nakon skoka s oko tisuću metara, padobran mu se nije otvorio te je pao u dvorište obiteljske kuće u u Vukovaru i na mjestu poginuo.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare