To je to što me zanima!

Da ima skuplji aparat, možda bi progovorio: 'Želim mu pomoći'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
KORAK DO USPJEHA: Obitelj želi prikupiti oko 20.000 kuna kako bi dječak razvijao sluh i govor, no zbog skromnih prihoda roditelja na minimalcu za njih je to nezamisliv iznos
Vidi originalni članak

Mihael iz Zagreba napunio je četiri godine, no još ne govori jer je teže nagluh. Da bi riješio taj problem mogao bi mu pomoći skuplji i kvalitetniji slušni aparat, za koji obitelj nema novca.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Slušni aparat koji Mihael dobiva preko HZZO-a ima samo dva kanala, a ovaj koji mu želimo kupiti ima 16 kanala. Stručnjaci su nam rekli kako postojeći aparatić nije dovoljan da bi razvijao sluh. U kategoriji je srednje i teže nagluhih. No kad bi dobio taj novi aparat, mogao bi čuti mrava u travi. Tako bi razvijao i govor. Važno nam je da s tim počne što prije kako ne bismo dodatno gubili vrijeme – objašnjava mama Katica Križnik Blažev (35).

Mihael nije kandidat za ugradnju umjetne pužnice jer ostatke sluha ipak ima, a ona ne želi propustiti mogućnost da mu pomogne razviti potencijale. Mihael se rodio tri mjeseca prije termina i pobijedio 25 dijagnoza, a još se bori sa stenozom jednjaka, anomalijom na plućima i trajnim oštećenjem sluha. Katica ima status majke odgojiteljice. Uz Mihaela ima kćer (10) i sina (18). Žive teško i skromno.

- Suprug radi kod privatnika na čišćenju ventilacije i klime, a sin je završio za vodoinstalatera te radi na baušteli. Od novca koji zaradimo jedva preživljavamo jer živimo u podstanarstvu i nama je tih gotovo 20.000 kuna nezamisliv novac. Sve što imamo trošimo na stanarinu, ogrjev, režije i hranu. Svaki dodatni izdatak nam je previše. Suprug i ja smo na minimalcu, a sin je tek počeo raditi. Nikad nismo mislili s tim ići u javnost jer ima ljudi kojima je sigurno potrebnije nego nama. No u pitanju je buduća kvaliteta života mog djeteta. Mihael možda ima budućnost od koje nas dijeli iznos koji ne bismo uspjeli sakupiti godinama – zaključila je.

Mihaelu možete pomoći uplatom na mamin račun u Erste banci: Katica Križnik Blažev, HR3624020063102997952.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • 25.12.2018.

    Zalosno Jako zalosno....nas sin ima isto problem sa sluhom i znam sta taj slusni aparatic znaci za tog djecaka!mi ce mo jako rado uplatiti a postoji jos mogucnost mi imamo slusne aparatice od naseg sina njemu su oni preslabi pa bi se raspitala koji je model pa ako bi odgovarao poklonili bi djecaku ako bi bilo moguce!

  • milky 25.12.2018.

    Moji su.prihodi jadni, sezonski rad mene i supruga zimi nas dovede da jedva krpimo kraj s krajem, al od te krpacine ja cu izdvojiti nesto i uplatiti...najbitnije je zdravlje djeteta sve ostalo ce biti..

  • Leftybaby 25.12.2018.

    Evo znam kako mu je sa sluhom posto je i meni tako a ja sam morao nabavit od 28 000kn naravno provukao na rate i jos otplcujem i zivotni vijek slusnog aparata je 5-7 god...i opet onda ... u njemackoj drzava pola da ... mali donirat cu ti koliko mogu od ove bijedne place. Sretan Bozic

Komentiraj...
Vidi sve komentare