Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Da ima skuplji aparat, možda bi progovorio: 'Želim mu pomoći'

KORAK DO USPJEHA: Obitelj želi prikupiti oko 20.000 kuna kako bi dječak razvijao sluh i govor, no zbog skromnih prihoda roditelja na minimalcu za njih je to nezamisliv iznos

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Mihael iz Zagreba napunio je četiri godine, no još ne govori jer je teže nagluh. Da bi riješio taj problem mogao bi mu pomoći skuplji i kvalitetniji slušni aparat, za koji obitelj nema novca.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Slušni aparat koji Mihael dobiva preko HZZO-a ima samo dva kanala, a ovaj koji mu želimo kupiti ima 16 kanala. Stručnjaci su nam rekli kako postojeći aparatić nije dovoljan da bi razvijao sluh. U kategoriji je srednje i teže nagluhih. No kad bi dobio taj novi aparat, mogao bi čuti mrava u travi. Tako bi razvijao i govor. Važno nam je da s tim počne što prije kako ne bismo dodatno gubili vrijeme – objašnjava mama Katica Križnik Blažev (35).

Mihael nije kandidat za ugradnju umjetne pužnice jer ostatke sluha ipak ima, a ona ne želi propustiti mogućnost da mu pomogne razviti potencijale. Mihael se rodio tri mjeseca prije termina i pobijedio 25 dijagnoza, a još se bori sa stenozom jednjaka, anomalijom na plućima i trajnim oštećenjem sluha. Katica ima status majke odgojiteljice. Uz Mihaela ima kćer (10) i sina (18). Žive teško i skromno.

- Suprug radi kod privatnika na čišćenju ventilacije i klime, a sin je završio za vodoinstalatera te radi na baušteli. Od novca koji zaradimo jedva preživljavamo jer živimo u podstanarstvu i nama je tih gotovo 20.000 kuna nezamisliv novac. Sve što imamo trošimo na stanarinu, ogrjev, režije i hranu. Svaki dodatni izdatak nam je previše. Suprug i ja smo na minimalcu, a sin je tek počeo raditi. Nikad nismo mislili s tim ići u javnost jer ima ljudi kojima je sigurno potrebnije nego nama. No u pitanju je buduća kvaliteta života mog djeteta. Mihael možda ima budućnost od koje nas dijeli iznos koji ne bismo uspjeli sakupiti godinama – zaključila je.

Mihaelu možete pomoći uplatom na mamin račun u Erste banci: Katica Križnik Blažev, HR3624020063102997952.

Tema: Hrvatska

Message