To je to što me zanima!

'Da se 100.000 vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, ne bi govorio o šarlatanstvu'

Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki, rekao je hrvatski predsjednik
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u petak je u svojoj objavi na Twitteru kritizirao predsjednika Republike Zorana Milanovića.

- Da se više od 100 tisuća vojnika nalazi na granici s Hrvatskom, predsjednik Milanović ne bi potencijalni posjet ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva - napisao je ukrajinski predsjednik.

Podsjetimo, predsjednik Milanović opisao je kao "obično šarlatanstvo" posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini.

- Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se što će biti sutra. Što znači ta manifestacija beskrajne ljubavi? Jer Plenković će zbrisati u Bruxelles ako zagusti, ali hrvatski vojnici tamo neće ići. Neće ni američki - rekao je Milanović.

PREMIJER U POSJETI UKRAJINI Milanović: 'Ako u Ukrajini zagusti, Plenković će zbrisati u Bruxelles, obično šarlatanstvo'

Milanović se pita "vodi li se tako vanjska politika" Hrvatske.

- To su užasno ozbiljne stvari, ali užasno ozbiljne. Za mene je to obično šarlatanstvo", rekao je predsjednik i poručio Ukrajincima da se ne uvrijede. Imam simpatiju i empatiju. Nije lako, ali priča je puno kompleksnija - zaključio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Prva proleterska_1_1 11.12.2021.

    Od 2 miljona Ruskih vojnika , redovni domicil na granici Ukrajine  ima i više od 100.000 njih a kamoli sada , kad Ukrajina želi isprovocirati rat i svoj rat pretvoriti u svetski ! Plenkoviću , jednom su Hrvati išli na Rusku granicu , niko se vratio nije !Izgleda , da imaju neki kratko pamćenje ! Puna podrška Milanoviću !

  • kadćekraj 11.12.2021.

    Ajd da konačno kaže nešto pametno.Moram se složiti sa njim.Mada se meni čini da i Plenković i Milanović izazivaju vraga, a obadvojca će sa obiteljima poput Perice Karađorđevića 41e dati petama vjetra u slučaju bilo kakvog oružanog sukoba.Milanović je u biti napravio istu stvar kad je otišao kod Dodiga.Meni se čini da njihovim suprugama fali još jedna perilica suđa.Anemični i Piskaralo bi ratovali.Samo što bi izlagali pogibelji  našu braću i sinove.

  • tutko 11.12.2021.

    vidi se da plenkovic pojma nema nista se desavalo 90 godina,tko nam je jedini pomogao u oruzju kad smo bili pod embargom za oruzje,tada nam je jedini prijatelj bila jeljcinova rusija,covjek bio anti-komunista,nema pojma taj anemicni

Komentiraj...
Vidi sve komentare