To je to što me zanima!

Da su parlamentarni izbori bili jučer, u Saboru bi od sadašnje 22 ostale tek četiri stranke

HDZ trenutno ima podršku 27,1 posto birača, SDP ima 17,1 posto, Možemo! ima samo jedan posto manje od SDP-a (16,1) posto, a četvrti je Most s 8,5 posto podrške
Vidi originalni članak

Novi HRejting objavljen u Dnevniku HRT-a pokazao je koliko bi stranaka ostalo u Saboru da su jučer bili parlamentarni izbori.

Kada bi se zabranile predizborne koalicije, a cijela Hrvatska bila jedna izborna jedinica, u Saboru bi nastao pomor parlamentarnih stranaka. Umjesto dosadašnje 22 stranke podijeljenje u 14 zastupničkih klubova, ostale bi tek četiri stranke i isto toliko klubova. Samo te četiri prešle bi izborni prag.

NOVI, A ISTI SUKOBI U SDP-U Sada klub ruši Grbina. Jučer je rušio Bernardića. A sutra SDP možda neće imati klub u Saboru

HDZ trenutno ima podršku 27,1 posto birača, SDP ima 17,1 posto, Možemo! ima samo jedan posto manje od SDP-a (16,1) posto, a četvrti je Most s 8,5 posto podrške.

Domovinski pokret pao je na samo 3,9 posto podrške, a na izborima su dobili 16 mandata.

U skupini iznad jedan posto su: Fokus (1,7%), Centar (1,5%), HSS (1,5%), Hrvatski suverenisti (1,4%) i IDS (1,4%).

Skupinu ispod jedan posto predvodi HSU (0,8%), a slijede ga HNS (0,6%), Živi zid (0,5%), stranka pokojnog Milana Bandića (0,5%), HSLS (0,4%) i Reformisti (0,4%). Njih ukupno 11 jedva uspijevaju skupiti 10%, što je manje i od broja neodlučnih birača. Trenutačno ih je 14,5 %.

VUKOVARSKI GRADONAČELNIK Ivan Penava postao član DP-a: 'Prepoznao je politički trenutak'

HDZ-u se od ožujka potpora tek sitno pomiče s 27 posto, dok SDP bilježi poprilično malen pad s obzirom na stanje u toj stranci. Možemo! je dvostruko ojačao i opasno se približava SDP-u, dok Most nije ni najmanje profitirao od rasula u Domovinskom pokretu i odlaska Miroslava Škore, a DP je ujedno i najveći gubitnik podrške.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lolita 29 21.09.2021.

    izborni zakon je smijesan i treba ga mijenjati ali hdz ovcima takav odgovara. das nekome glas za sabor a taj ustupi drugome svoje mjesto iako je bio prvi na listi ili predje i drugu stranku.. cirkus kao i sve ostalo

  • zelena mamba 21.09.2021.

    I , bilo bi manje izdvajanja love za stranke .

  • salaso 21.09.2021.

    Podići izborni prag,uvesti vraćanje mandata, ako izlaziš iz stranke,ukinuti post-izborne koalicije...samo najavljene koalicije na izbornom listiću prije izbora koje se ne mogu razvrći 4 god.....ima još toga...zbog ovih stvari su naši politokrati u komfornoj zoni i umjesto da rade za narod..oni spletkare 4 godine....rješavati žurno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare