To je to što me zanima!

Daimler: Trojici osumnjičenika su odredili 30 dana pritvora

Poništili su natječaj: U aferi Daimler najgore je prošla zagorska Tehnomehanika. Unatoč najpovoljnijoj ponudi, tvrdi vlasnik Marijan Božić, morali su otpustiti 130 ljudi
Vidi originalni članak

Marka Vukovića, Ivana Žabčića i Tomicu Godecu uhitili su u utorak i tada im je sudac odredio dvodnevni pritvor. U četvrtak su ih opet odveli pred suca koji im je odredio 30 dana istražnog zatvora kako ne bi mogli utjecati na svjedoke, javlja VLM. Njihovi branitelji su ponovili pred sucem kako se nikoga od uhićenih ne tereti za primanje mita i da se u spisu ne spominju imena državnih dužnosnika.  

Uhićene bivše suvlasnike ozaljske tvrtke IM Metal Žabčića i Vukovića policija, podsjetimo, sumnjiči da su na privatne račune primili 250.000 eura od tvrtke sa sjedištem u Njemačkoj. Trećeosumnjičenog Godeca terete da je na račun pružanja konzultantskih usluga preko svoje tvrtke sa sjedištem u Americi dobio 1,6 milijuna eura iako konzultantske usluge nisu bile obavljene. Afera Daimler počela se spominjati nakon što je u Americi otkriveno da je ta tvrtka platila više od 100 milijuna dolara mita dužnosnicima raznih država, pa i Hrvatskoj. Tada je najviše stradala tvrtka Tehnomehanika iz Marije Bistrice, koja je zbog gubitka posla 2003. morala otpustiti 130 ljudi.

- Tehnomehaniku je upropastila tadašnja koalicijska Vlada. Naša ponuda na javnom natječaju za vatrogasna vozila 2002. bila je za oko 150 milijuna kuna jeftinija. Prošli smo, no Šime Lučin poništio je taj natječaj i sklopili su ugovor s Debisom za vrijeme tehničke Vlade 2003. - rekao je posljednji vlasnik Tehnomehanike Marijan Božić (54).

Dodao je da su bili jedini ponuđač s bankovnom garancijom od 30 milijuna eura. Dodao je da je njegov tadašnji direktor obolio od PTSP-a zbog otpuštanja ljudi.

Marijan Božić: Ministar Lučin nije nas htio

Natječaj na kojem smo bili najpovoljniji poništio je Šime Lučin, tvrdi vlasnik Tehnomehanike Marijan Božić. Novi, sporni ugovor o nabavci kamiona, osim Lučina, potpisali su i tadašnji ministri Mato Crkvenac i Ljubo Jurčić.

Sva trojica kažu da nisu primili mito.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • giustizia 07.04.2011.

    Kaj, Karlovcani kaj se bojiju za posel su mi nalupali brdo minusa! Od straha im se trese prst na mausu! Neka, neka - znaju oni zbog cega!

  • vanguard 07.04.2011.

    Bojim se da je ovdje posrijedi sprega: HDZ - SDP :(

  • Bahati36 07.04.2011.

    A sto vise komentirati kad nas niko ne cuje, da bar nasi komentari imaju nekakvog utjecaja bilo bi dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare