To je to što me zanima!

Đakovčani pjevali pred samostanom, časne u suzama: 'Hvala vam, molimo za sve vas'

Oko stotinjak ljudi okupilo se pred đakovačkim samostanom, koji je do prije mjesec dana slovio kao žarište koronavirusa. Nakon 28 dana u izolaciji, Đakovčani su pjesmom odlučili podržati časne sestre
Vidi originalni članak

Nakon 28 dana provedenih u karanteni, odnosno u đakovačkom samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa, koji je do prije mjesec dana slovio kao žarište korona virusa, časne sestre iz samostana dobro se oporavljaju. U subotu su i zapjevale sa svog prozora zajedno sa sugrađanima koji su se okupili kako bi im pružili podršku u borbi protiv korone. 

POGLEDAJTE VIDEO: Stotinjak Đakovčana pjeva ispred samostana u znak podrške časnim sestrama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hvala vam neizmjerno, molimo se za sve vas! Uz vas je sve lakše! - vikale su časne s prozora samostana okupljenim sugrađanima.

Spontano okupljanje ispred đakovačkog samostana  organizirao je vjeroučitelj Ivan Bassi koji je sve vjernike i građane Đakova pozvao da se okupe ispred samostana u znak podrške časnim sestrama u borbi protiv korone. 

- Nas stotinjak okupilo se ispred i krenuli smo pjevati. Časne su ubrzo izašle u dvorište i na prozore i zapjevale skupa s nama, bio je to jedan izrazito emotivan trenutak - ispričala nam je Ana Klobučar (23) koja je zajedno sa svojim sugrađanima zapjevala u znak podrške časnim sestrama. 

POGLEDAJTE VIDEO Đakovo pjeva za časne

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Uglavnom smo pjevali crkvene pjesme, no onda je jedna časna poželjela da joj otpjevamo i jednu domoljubnu pa smo zapjevali i 'Bože, čuvaj Hrvatsku'. Nemoguće je opisati koliko su časne bile presretne kada su nas vidjele, nadam se da im je sada barem malo lakše izdržati ove teške trenutke - rekla nam je Ana. 

Časne su im također poručile da se osjećaju dobro i da mole za sve njih, a okupljanje je potrajalo nešto više od pola sata. 

- Nadam se da shvaćaju da nakon svega ipak imaju podršku svojih sugrađana. Bilo je ružno na početku kada su ih svi krivili za širenje virusa, no one nisu ništa krive, svakom se može dogoditi. Drago mi je da smo im pokazali da smo ipak uz njih - zaključila je. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • denis333 20.07.2020.

    ajme kada ovo vide peovićka i njeni "revolucionari"🤣

  • Steven King 19.07.2020.

    Jesu li pjevači najavili svoje okupljanje? Jesu li napravili popis sudionika i pridržavali se preporučenih mjera? Ne vidim niti nadzor ovog skupa, niti maske.... Ali dogod se u Hrvatskoj radi o katolibanima nije problem, oni mogu na mise, hodati za život ili kao i ovdje se okupljati... Bog ni časne nije čuvao Covida što mislite da ste vi ostali nešto bolje?

  • marija889 19.07.2020.

    Dragi Dakovcani zar nije vreme da dobijemo bolnicu.?? Nasice koje imaju puno manji broj stanovnika je ima.Jel neko voljan da se organizira mirni tihi prosvjed da ukazemo potrebu za bolnicom ???Kad si najzdraviji Osijek,Brod,Nasice su daleko,a zamislite kad si bolestan...

Komentiraj...
Vidi sve komentare