To je to što me zanima!

Dali im kampicu pa im je uzeli

Ne želim razbijati glavu time tko je uzeo kamp-kućicu, sad smo u kontejneru, kaže Dalibor Devčić. On i supruga Ivana s petero djece su živjeli u podstanarskom stanu koji je postao neupotrebljiv nakon potresa
Vidi originalni članak

Dalibora Devčića (39) zatekli smo u dvorištu kuće u Novoj Drenčini nadomak Petrinje kad je već bio pri kraju iskapanja kanala u koji će položiti vodovodnu cijev kako bi se stambeni kontejner priključio na vodovodnu mrežu.

Nedaleko od kontejnera stoji obiteljska katnica koju je Dalibor naslijedio od oca i koju je prije nekoliko mjeseci sa suprugom Ivanom (27) počeo uređivati za stanovanje. U međuvremenu su supružnici s petero djece živjeli u podstanarskom stanu u Petrinji, koji je 29. prosinca postao neuporabljiv zbog oštećenja.

- Sreća da je žena s djecom uspjela napustiti stan u Petrinji. Odmah nakon potresa došao sam s posla, cijelu obitelj utrpao u auto, s nekoliko nužnih stvari, i došli smo u Novu Drenčinu - kaže Dalibor. Idući dan dobili su kamp-kućicu, no nakon dva sata odvezena je na neko drugo mjesto.

- Netko je intervenirao i došli su po nju. Razumijem ako su je dodijelili nekoj obitelji koja ima više članova i više djece od nas. No tko zna. Ne želim time razbijati glavu - rekao je Dalibor.

NEĆEMO SE PREDATI Spavali u prikolici za svinje, iz ruševina spašavali svoju djecu, a sad samo žele sve obnoviti

Ušavši u kontejner, privremeni dom obitelji Devčić, dočekali su nas u prvi tren muk i ispitivački pogledi petero djece. Ali ubrzo su se opustili te nam kazali da se jako boje potresa. Hana (11) kaže da će uskoro u školu, a još nema tablet. Dodaje da će dobiti novi, a stari joj je negdje pod ruševinama. Čim se spomenuo tablet, odmah je procvrkutala sedmogodišnja Ela rekavši kako ni ona nema tablet, a pohađa prvi razred. Ela je, poput njenih sestara i brata, svojim krupnim očima čas gledala u nas, čas u smjeru roditelja. Jedino se osmomjesečni Matej, koji je još u svom svijetu, zabavljao svojom igračkom ne pridajući previše pozornosti nikome jer je osjećao sigurnost u majčinu naručju.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • TomislavPerković_1 23.01.2021.

    Poznam tu obitelj tocnije njega ..... znam mu i oca radio sam s njim ... posteni maksimalno .. otac se bavio poljoprivredom neznam da li je jos ziv ali super tip ......Sin je ok  bavio se svim i svacim da zaradi od poljoprivrede do mehanike i ko zna cega sve ne ... drago mi je da su dobili  mobilnu kucicu i zelim im  srece i zdravlja ... zato ovi sa negativnim komentarima odjebite .. molite boga da vas tako nesto ne snađe .

  • Kristina & Milky 23.01.2021.

    Postovanje,molimo vas ako itko ikako moze pomoci?!. Trenutno sam ostala bez posla... Imam brata od 7god.tata nam je umro,a mama nas je napustila i otisla svojim putem! Nazalost na cijelo ukupnu situaciju bila sam prisiljena da brata trenutno stavim u dom (nadzorovu!) Tako da ga mogu doci nakratko posjetiti,a on meni dolazi samo vikendima i blagdanima.. molim vas ako mozete bilo kako da nam pomognete od hrane,kozmetike sve nam dobro dodje.. nazalost sad dok sam trenutno ostala bez posla ponekad me mozete srest i ispred ducana,posto zivimo od 800kn s kojima placamo garsonjeru,a trebamo i male rezije nekako platiti.. skupili smo vecinski dio jos nam nesto malo fali pa vas molim ako itko ikako moze pomoci neka mi se javi.. Doista nam svaka pomoc dobro dodje.. hvala unaprijed svakoj dobroj dusi!! Kristina.. moze i whatsaap 🙁😓

  • miciva 23.01.2021.

    citam komentare i ne vjerujem koliko ste zli!!! osobno sam bila kod ove obitelji, mogu samo reci da su jako skromni i beskrajno zahvalni. Da smo ih morali nagovarati da uzmu bar nesto..jer su ostali bez svega!! Odite u N. Drencinu pa samo kad uđete u to mjesto i vidite kako je nova asfaltirana cesta popucala, jeza vas hvata, a kamoli da ostanete bez krova nad glavom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare