News

Komentari 34

Dali im kampicu pa im je uzeli

Dali im kampicu pa im je uzeli

Ne želim razbijati glavu time tko je uzeo kamp-kućicu, sad smo u kontejneru, kaže Dalibor Devčić. On i supruga Ivana s petero djece su živjeli u podstanarskom stanu koji je postao neupotrebljiv nakon potresa

Dalibora Devčića (39) zatekli smo u dvorištu kuće u Novoj Drenčini nadomak Petrinje kad je već bio pri kraju iskapanja kanala u koji će položiti vodovodnu cijev kako bi se stambeni kontejner priključio na vodovodnu mrežu.

Nedaleko od kontejnera stoji obiteljska katnica koju je Dalibor naslijedio od oca i koju je prije nekoliko mjeseci sa suprugom Ivanom (27) počeo uređivati za stanovanje. U međuvremenu su supružnici s petero djece živjeli u podstanarskom stanu u Petrinji, koji je 29. prosinca postao neuporabljiv zbog oštećenja.

- Sreća da je žena s djecom uspjela napustiti stan u Petrinji. Odmah nakon potresa došao sam s posla, cijelu obitelj utrpao u auto, s nekoliko nužnih stvari, i došli smo u Novu Drenčinu - kaže Dalibor. Idući dan dobili su kamp-kućicu, no nakon dva sata odvezena je na neko drugo mjesto.

- Netko je intervenirao i došli su po nju. Razumijem ako su je dodijelili nekoj obitelji koja ima više članova i više djece od nas. No tko zna. Ne želim time razbijati glavu - rekao je Dalibor.

Ušavši u kontejner, privremeni dom obitelji Devčić, dočekali su nas u prvi tren muk i ispitivački pogledi petero djece. Ali ubrzo su se opustili te nam kazali da se jako boje potresa. Hana (11) kaže da će uskoro u školu, a još nema tablet. Dodaje da će dobiti novi, a stari joj je negdje pod ruševinama. Čim se spomenuo tablet, odmah je procvrkutala sedmogodišnja Ela rekavši kako ni ona nema tablet, a pohađa prvi razred. Ela je, poput njenih sestara i brata, svojim krupnim očima čas gledala u nas, čas u smjeru roditelja. Jedino se osmomjesečni Matej, koji je još u svom svijetu, zabavljao svojom igračkom ne pridajući previše pozornosti nikome jer je osjećao sigurnost u majčinu naručju.

Najčitaniji članci