To je to što me zanima!

Dalić kontrira Rohatinskom i kaže kako su više puta pričali

Ministrica financija Martina Dalić rekla je da Vlada odobrava doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa davanjem 6,3 milijardi kuna bankarskom sustavu
Vidi originalni članak

Iako je guverner HNB-a Željko Rohatinski za Novi list ustvrdio da već dugo nije imao nikakvih kontakata s Vladom, uključujući i novu ministricu financija Martinu Dalić, ona tvrdi suprotno.

- S guvernerom Rohatinskim razgovarala sam nekoliko puta otkad sam postala ministrica - kazala je. Prokomentirala je i odluku HNB-a da otpusti 6,3 milijarde kuna za projekte u gospodarstvu, što je učinjeno nakon konzultacija s bankama.

- Hrvatska narodna banka je nezavisna i svoje odluke donosi potpuno nezavisno, bez potrebe za konzultacijama s Vladom. Na takav način HNB je odlučivao svaki put do sada kada su mijenjali instrumente monetarne politike pa u tome ne vidim ništa neobično - rekla je Dalić. Ustvrdila je da Vlada pozdravlja doprinos HNB-a smanjivanju kamatnih stopa, a smatra da je ovaj potez središnje banke najbolji put da se to realizira.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • mayhem26 10.03.2011.

    "Vlada odobrava" ma tko uopce pita vladu dali nesto odobrava ili ne?Tko je jedna Dalićka pa da ima pravo uplitati se u financijski sustav koji je sam po sebi neovisan i u kojega politika nesmije kročiti?Glupa si ko k...c al hvala bogu još malo pa ces zavrsiti ili na birou za zaposljavane ili u remetincu jer i ti si prste u pekmez umakala,u to uopče ne sumnjam........FUJ!

  • CheGuevara 10.03.2011.

    ma da su se vanzemaljci spustili na Zemlju, ovi iz HDZ-a bi se točno potrgali uvjerit nas da su im baš ONI dali ODOBRENJE za slijetanje, kolki su samodopadni smradovi! Josipović pozove na razgovor, oni moraju brže bolje dan prije to isto, Rohatinski donese financijsku inekciju za oporavak gospodarstva, ovi opet na sva usta, "da, da mi smo dali odobrenje"! Ma ajte vi lijepo u 3PM, ište ča s tih pozicija, sve je nama već odavno kristalno jasno, samo nam nije NIKAKO jasno odakle vam toliko obraza SRAMOTIT SE I DALJE!

  • afrikanac 09.03.2011.

    Smijene Sukera zbog nesposobnosti , a onda na njegovo mjesto uleti ova tugomirka i izjavi da ce izvrsiti sve sta je Suker zacrtao!!?? Moramo krenuti zesce sa revolucijom i pomesti ovu bagru sa vlasti ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare