To je to što me zanima!

Damir Habijan: Osigurati svim radnicima izlazak na izbore, a onima koji rade povećanu plaću

Izborni dan je neradni te su poslodavci obvezni osigurati radnicima ostvarivanje njihova biračkog prava, a oni koji na izborni dan 17. travnja budu radili imaju pravo na povećanu plaću za taj dan, izjavio je u četvrtak ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan
Vidi originalni članak

Upitan uoči sjednice vlade smiju li radnici raditi na izborni dan, Habijan je odgovorio kako zakon propisuje da je to neradni dan, a i Državno izborno povjerenstvo je reklo da su poslodavci obvezni radnicima osigurati ostvarivanje njihova biračkog prava.

Isto tako, dodao je, zakon propisuje da radnici koji rade u dane blagdana i neradne dane imaju pravo na povećanu plaću.

Svima treba osigurati izlazak na izbore, a onima koji rade uvećati plaću za taj dan, rekao je Habijan.

OPET OPLEO PO VLADI Milanović žestoko: Plenković je uzurpator i briselski poslušnik! Potjerao je mlade u inozemstvo

Na pitanje kako HDZ misli osigurati radnike za 125 tisuća novih radnih mjesta koje prema danas predstavljenom programu kani otvoriti u iduće četiri godine u slučaju pobjede na izborima, odgovorio je kako potreba za dodatnom radnom snagom govori o rastu i stanju gospodarstva, kao i da je Hrvatska 2023. godine nakon dugo vremena ostvarila pozitivan migracijski saldo pri čemu je bilo više useljenih nego iseljenih.

Kada je riječ o sudjelovanju Hrvatske u projektu drugog bloka Nuklearne elektrane Krško u Sloveniji, odgovorio je kako je bitno da se ide u njezinu modernizaciju te da je Hrvatska zainteresirana i za gradnju drugoga bloka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TVP 28.03.2024.

    Oni koji rade do 16-17 sati mogu na izbore poslije posla. Svi koji rade poslijepodne mogu na izbore prije podne. Sve ostalo je ……

Komentiraj...
Vidi sve komentare