To je to što me zanima!

Damir Polančec zaprijetio Kosor kako će sve otkriti?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Saborsko povjerenstvo je nekadašnjem premijeru zakazalo svjedočenje 12. listopada, jer su, kažu, iz medija shvatili da bi tada trebao biti u Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor navodno se nedavno, prije saslušanja pred Povjerenstvom, sastala sa Damirom Polančecom, piše Večernji list. Ne zna se gdje ni zašto su se sastali, no navodno joj je tada Polančec zaprijetio da će sve otkriti bude li osuđen. Večernji piše da se Kosor branila već dobro poznatom izjavom kako institucije moraju neovisno raditi svoj posao. Premijerkina glasnogovornica Martina Banić rekla je kako ne zna za sastanak te da će pitati Kosor o tome, dok je Polančecov odvjetnik Anto Nobilo rekao da je čuo glasine o sastanku no da se on ne petlja u stvari HDZ-a. Glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak je za HRT izjavila kako je priča o sastanku premijerke i Polančeca obična izmišljotina. Gdje su se sastali i kada, ne zna se, no u evidencijama na ulazu u Banske dvore imena i prezimena nekadašnjeg potpredsjednika protiv kojega je pokrenuto čak pet kaznenih postupaka, nema.

MESIĆ: POLANČEC NIJE CIJELI POSAO MOGAO OBAVITI SAM

Ne znam koga je Damir Polančec obavještavao o prodaji Ine, ali mene sigurno nije, rekao je bivši predsjednik Mesić. Podsjetio je da je za vrijeme mandata Ive Sanadera više puta pokušao doći do informacija što se događa s Inom, nakon što ga je tadašnji predsjednik Uprave tvrtke Tomislav Dragičević upozorio da se sprema prodaja.
- U tri navrata zvao sam Sanadera da o tome razgovara s članovima Uprave. On me uvjeravao da se Ina ne prodaje. Kada sam ga četvrti put nazvao odgovorio mi je da je sve dogovorio Polančec - ispričao je Mesić koji je još za predsjedničkog mandata zagovarao da se javno objavi ugovor. I dalje traži odgovor na pitanje tko je odlučio da MOL dođe u posjed više dionica nego ih je imala država. Smatra da Polančec nije mogao sve sam ispregovarati i odraditi. Potvrdio je da je bivši potpredsjednik Vlade bio u njegovom uredu, ali da ga nije obavijestio o prodaji Ine, već su, kaže, razgovarali o plinu koji je Ina kupovala skupo, a jeftino prodavala. Andrija Hebrang (HDZ) potvrdio je da je Polančec na sjednicama Predsjedništva stranke govorio o ugovoru, ali ga, kaže, nisu vidjeli. Tvrdi da su 2003. prodana upravljačka prava u Ini, a Mesić to nazva notornim besmislicama.

NITKO NE OTVARA VRATA SANADEROVE KUĆE
Istražno povjerenstvo Sabora za Inu poslalo je poziv bivšem premijeru Ivi Sanaderu da dođe i ispriča što zna, ali im se poziv vratio. Nitko ga nije mogao preuzeti. Posjetili smo u utorak Sanaderovu trokatnicu u zagrebačkoj Kozarčevoj ulici i pozvonili mu na vrata. Iako su prozori na kući bili otvoreni i činilo se da je netko u kući, nitko se nije javljao na portafon. Susjedi kažu da Sanadera nisu tamo vidjeli već mjesecima. U kući su navodno samo roditelji njegove supruge. Ostatak obitelji je u Americi.

POVJERENSTVO MU ZAKAZALO SVJEDOČENJE ZA LISTOPAD
Saborsko povjerenstvo zakazalo je Sanaderu svjedočenje za 12. listopada u podne, jer su, kažu, iz medija iščitali kako Sanadera trenutno nema u Hrvatskoj, no da bi u listopadu, na zakazani datum, trebao biti u Zagrebu.

DRAGIČEVIĆ: NISAM DAO MITO
DORH će tražiti iskaze Damira Polančeca i Tomislava Dragičevića iz Ine da ih prouče i onda će otvoriti istragu, doznaje Nova. DORH će zanimati činjenica da Ina nije državi platila preko dvije milijarde poreza i doprinosa. Dragičević je u Dnevniku 3 demantirao da je Polančecu nudio mito.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • mazza08 14.09.2010.

    ne sumnjamo ni najmanje u tvoj iskaz

  • konjina 14.09.2010.

    damir sve reci samo te molim glede stana radi mame nemoj molim te

  • neoporezivi 14.09.2010.

    interesantno , Hrvatska je na rubu propasti , HDZ i SDP -ovci bogati, a nitko ništa ne zna ??!!?? sigurno je neki beskučnik prodao INU . ili možda je narod kriv što dovoljno ne radi ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare