To je to što me zanima!

Dan nakon poplave: 'Teško je govoriti o odgovornosti, pale su velike količine u kratko vrijeme'

Što god vi imate od zaštite, slabo je, poručio je gradonačelnik Požege i dodao kako će tražiti i pomoć Vlade, a iz gradskog proračuna pomoći onima koji su najugroženiji da štete saniraju
Vidi originalni članak

Dan nakon poplave u Požeštini zbrajaju se štete. Miroslav Taborski, voditelj Vodnogospodarske ispostave Orljava-Londža, poručio je za RTL Danas kako se brana, koju su Hrvatske vode postavile prije 10 mjeseci, nije postavila kao najbolje rješenje. 

Kiše koje su pale jučer, objašnjava Taborski, bile su velikog intenziteta po 100 milimetara po četvornom metru u satu. Izazvale su udar vode i nanosa pa preljevni objekt nije izdržao. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatske vode su u ponedjeljak rekle kako će sanirati prostor u tri koraka - prvi je aktivna obrana od poplava, odnosno radovi koji su počeli već u nedjelju i trajali kroz noć, a trajat će sve dok se ne očisti korito vodotoka i okolnog područja. 

- Drugi korak je kada vodni val prođe i kad vidimo koja sve postoje oštećenja i ta oštećenja saniramo. Tu se prije svega radi o palim potpornim zidovima, mostovima, hidrotehničkim objetima koje ćemo u tom drugom koraku sanirati. Namjeravamo to u vrlo kratkom vremenu napraviti - objasnio je Taborski. 

OSAM IZNAD POŽEGE U Slavoniji će izgraditi retencije: Obilne kiše napravile su veliku štetu, a realizacija je dug proces

Zadnji korak je konačno rješenje, odnosno zamjena brana retencije koja neće samo služiti za zadržavanje nanosa nego i vodnog vala. 

Gradonačelnik Požege Željko Glavić za Dnevnik Nove TV rekao je kako je teško govoriti o odgovornosti jer je u kratko vrijeme pala velika količina oborina. 

NEVRIJEME Katastrofa u Požegi: Vatrogasci izvlačili nepokretnu staricu iz poplavljene kuće, ljudi su očajni

- Što god vi imate od zaštite, slabo je - poručio je i dodao kako će tražiti i pomoć Vlade, a iz gradskog proračuna pomoći onima koji su najugroženiji da štete saniraju. Osnovano je Povjerenstvo koje će popisati štetu, a grad će proglasiti elementarnu nepogodu. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Zmar117 08.06.2021.

    HTV je najjaći u svom Dnevniku,što se tiće relativizacije ..U Požeštini HDZ-ovoj utvrdi naravno nitko  nije kriv. što se kanali nisu čistili.....Palo puno kiše itd itd..Al najjače od svega je ono ruglo od brane koje je kao trebalo štititi cijeli kraj od poplave...

  • ursuss 07.06.2021.

    ma tko šiša potresom pogođene Zagrepčane, Sisčane,petrinjce, sada Slavonce u poplavi...hdz ima love za avione i nove aute TO je važno a ne građani Hrvatske..pljuc...

  • .2đman. 07.06.2021.

    da se nije pokralo nego da se ulozilo...al ono tipicno rvacko

Komentiraj...
Vidi sve komentare