To je to što me zanima!

Dan uoči ovrhe: Dječak Cesare (9) pušten je na kućnu njegu

Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak...
Vidi originalni članak

Devetogodišnji Cesare Avenati, nad kojim je u utorak zakazana ovrha, pušten je u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog KBC na kućnu njegu, doznaje se od njegove tete Vanje Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim otišla iz Italije te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

ZAKAZANA ZA UTORAK Hoće li ga oduzeti majci? Uoči ovrhe Cesare završio u bolnici

"Cesare je hospitaliziran u KBC Split prošlog petka, a kod njega su ustanovljeni psihosomatski simptomi zbog stresa kojem je izvrgnut uoči zakazane ovrhe u utorak. Psihijatar nam je rekao kako dječak treba biti pošteđen daljnjeg stresa te da bi njegovo eventualno ovršno odvajanje od majke i dobjeljivanje ocu koji živi u Italiji bilo pogubno za Cesarea," rekla je Kuluz za Hinu.

Potvrdila je kako će se najavljeni prosvjed protiv ovrhe nad Cesareom održati u utorak u splitskom naselju Pujanke, blizu stana u kojem živi s majkom i u kojem je zakazan ovrha.

Kuluz je ranije u ponedjeljak u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Dragan Split 19.06.2018.

    Sad se sjetila odvest sina doktoru !!!??Kao da djete nema trauma dovoljno što mu je majka oduzela oca svih ovih godina!!?? Takvoj majci zbog toliko godina zlostavljanja vlastitog djeteta i oca djeteta i cijele bliže rodbine u Italiji zaslužuje da bude u zatvoru!! A imala je tako dobru presudu Zajedničko skrbništvo i svaki dan djete ima majku i oca. Ali ne to je samo njeno djete i zato može raditi što je nju volja. Žalosno ali to je inače i sudska praksa u Hrvatskoj da podržavaju takve majke!!!

  • Murphy555 19.06.2018.

    Nemam šta reći na sve nego jadno dijete. Sve ove traume će ostaviti velike posljedice na njega.

  • ines-zd 19.06.2018.

    Ovdje je već učinjena nepopravljiva šteta djetetu. Ostati s majkom i živjeti u strahu ili otići k ocu kojeg baš i ne poznaje. Ni jedno od ova dva roditelja nije dobar roditelj, jer su stavili vlastite interese, u ime ljubavi prema djetetu, iznad djeteta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare