Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
302 komentara

Hoće li ga oduzeti majci? Uoči ovrhe Cesare završio u bolnici

Na splitskim Pujankama u utorak će se održati prosvjed protiv ovrhe dječaka, no policija ga je 'zbog sigurnosti javnih službenika' pomaknula stotinjak metara od zgrade u kojoj on živi s majkom

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Alessandro Avenati/Facebook
302 komentara

 Prosvjed protiv ovrhe nad devetogodišnjim Cesareom Avenatijem održat će se u utorak u splitskom naselju Pujanke blizu stana u kojem živi s majkom, gdje je istodobno zakazana ovrha dječaka koji je zbog zdravstvenih razloga hospitaliziran u KBC-u na Firulama, doznaje se od Vande Plazonić, aktivistice i prijateljice obitelji Kuluz.

Cesareovi roditelji, majka Nina Kuluz i otac Allesandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom u Italiji, ali majka je s njim pobjegla iz Italije, te se prvo skrivala u BiH, a zatim se vratila u Split. Nakon toga dječakov otac Alessandro pokušava ga ovrhom vratiti u Italiju.

"Cesareova teta Vanja Kuluz danas je u splitski Općinski sud u Dračevcu donijela peticiju s 10.600 potpisa građana kojom se traži obustava ovrhe nad dječakom, ali je predsjednica suda Marina Boko odbila primiti peticiju rekavši dječakovoj majci da se javi sudu dan nakon zakazane ovrhe," rekla je Hini Plazonić.

Općinski sud je zatražio da dječakovo stanje prati psihijatar a sada ignorira nalaze psihijatra koji je rekao da bi ovrha nad Cesareom bila za njega traumatična ravna gubitku života, kazala je Plazonić.

Podsjetila je kako je u veljači odgođena ovrha dječaka zbog sigurnosnih razloga, a u lipnju prošle godine također je bila odgođena ovrha jer za dječakova oca Allesandra Avenatija nije bio osiguran prijevod na talijanski jezik.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message