To je to što me zanima!

Danas detaljne epidemiološke mjere za prijevoz i trgovine

Od ponedjeljka kreće prva od tri faze pokretanja gospodarstva. Epidemiolozi će danas iznijeti upute samo za one koje se "otključava" od ponedjeljka, 27. travnja. Ostali će, pa tako i frizeri, pričekati još koji dan
Vidi originalni članak

Frizeri, škole, stomatološke ordinacije, kozmetičari i brojni drugi - ni danas neće znati što će se od njih tražiti kad opet budu mogli pokrenuti svoje poslove. Vlada odnosno Stožer civilne zaštite danas će, doznajemo, objaviti samo detaljne epidemiološke upute za one djelatnosti koje se u život vraćaju u ponedjeljak, 27. travnja. Sve ostalo, što bi "otključano" trebalo biti u naredne dvije faze - 4. pa 11. svibnja, upute će dobiti naknadno. 

Danas će na press konferenciji Stožera u 14 sati biti objavljene samo upute za trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkog centra, zatim upute za djelatnosti u kojima nema bliskog kontakta - primjerice za postolare, krojače, izradu ključeva, poslovnice turističkih agencija, fotostudija i slično. Objavljene će, nadalje, biti upute za javni prijevoz - gradski i prigradski te za brzobrodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što će sve morati imati, i učiniti prije otvaranja, i kako se ponašati dok su otvorene, upute će dobiti danas i knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare, koji se također vraćaju u život u ponedjeljak. Epidemiolozi će dati i upute za omogućavanje  treninga sportašicama  i sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a koji će opet moći trenirati od ponedjeljka. 

CAPAK O UBLAŽAVANJU 'Sve nove mjere imat će jasno razrađena pravila ponašanja'

Sve ostale djelatnosti, koje će smjeti početi raditi 4. svibnja - frizeri i kozmetičari, primjerice, te 11. svibnja škole, restorani i kafići, upute će dobiti naknadno, potvrđeno nam je iz dva neslužbena izvora u Vladi. Za sve njih, naime, upute još nisu niti osmišljene do kraja. Postoje neke naznake kako će, primjerice, izgledati upute za kafiće, ali se o tome još nije sjelo, i detaljno razgovaralo. Ministri određenih resora, poput turizma, obrta i slično, tek trebaju sjesti s epidemiolozima za stol, i dogovoriti kompromis koji će zaštititi zdravlje građana, ali i pokrenuti gospodarstvo s mrtve točke. 

Objavu stožera u 14 sati pratite uživo na portalu 24sata.hr

Idi na 24sata

Komentari 67

  • cisab 24.04.2020.

    E sad ce rijesiti sve probleme, ukinut ce stozer prestat brojit mrtve nista vise o tome ne izvjestavati tko prezivi imat ce sto pricati. Korona ostavlja velike posljedice i na nervni sustav i na tko zna sto jos ali vise to nece biti briga nikoga.

  • ČrnaOvčina 24.04.2020.

    Dajte nas više pustite da živimo, da se slobodno krećemo po cijeloj državi. Jbt.,, kako smo se samo tako odrekli svojih osnovnih ljudskih prava, da meni represivni aparat zabranjuje da se slobodno krećem po svojoj domovini, btw, jadne žene koje cijelo vrijeme rade u trgovinama gdje nikad ne znaš tko je unutra, nisam čuo da je ijedna obolila od korone??? sv oboljeli su to donjeli izvana, i da ste odmah zatvorili granice ne bi morali prolaziti kroz sva ova sranja i nebuloze od mjera...mozak ti stane kada pročitaš što ovi predlažu/naređuju. Ko ovce u toru smo svi skupa, ovo stvarno više nije normalno tko nama određuje kako ćemo živjeti.

  • maxim m 24.04.2020.

    aaa gospe ti šta bruse živce narodu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare