Obavijesti

News

Komentari 67

Danas detaljne epidemiološke mjere za prijevoz i trgovine

Danas detaljne epidemiološke mjere za prijevoz i trgovine
1

Od ponedjeljka kreće prva od tri faze pokretanja gospodarstva. Epidemiolozi će danas iznijeti upute samo za one koje se "otključava" od ponedjeljka, 27. travnja. Ostali će, pa tako i frizeri, pričekati još koji dan

VIDEO

Frizeri, škole, stomatološke ordinacije, kozmetičari i brojni drugi - ni danas neće znati što će se od njih tražiti kad opet budu mogli pokrenuti svoje poslove. Vlada odnosno Stožer civilne zaštite danas će, doznajemo, objaviti samo detaljne epidemiološke upute za one djelatnosti koje se u život vraćaju u ponedjeljak, 27. travnja. Sve ostalo, što bi "otključano" trebalo biti u naredne dvije faze - 4. pa 11. svibnja, upute će dobiti naknadno. 

Danas će na press konferenciji Stožera u 14 sati biti objavljene samo upute za trgovine, osim onih koji posluju unutar trgovačkog centra, zatim upute za djelatnosti u kojima nema bliskog kontakta - primjerice za postolare, krojače, izradu ključeva, poslovnice turističkih agencija, fotostudija i slično. Objavljene će, nadalje, biti upute za javni prijevoz - gradski i prigradski te za brzobrodske linije za otoke koji nisu povezani trajektnom linijom.

Pokretanje videa...

01:37

Što će sve morati imati, i učiniti prije otvaranja, i kako se ponašati dok su otvorene, upute će dobiti danas i knjižnice, muzeji, galerije, antikvarijati i knjižare, koji se također vraćaju u život u ponedjeljak. Epidemiolozi će dati i upute za omogućavanje  treninga sportašicama  i sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, a koji će opet moći trenirati od ponedjeljka. 

'Sve nove mjere imat će jasno razrađena pravila ponašanja'
'Sve nove mjere imat će jasno razrađena pravila ponašanja'

Sve ostale djelatnosti, koje će smjeti početi raditi 4. svibnja - frizeri i kozmetičari, primjerice, te 11. svibnja škole, restorani i kafići, upute će dobiti naknadno, potvrđeno nam je iz dva neslužbena izvora u Vladi. Za sve njih, naime, upute još nisu niti osmišljene do kraja. Postoje neke naznake kako će, primjerice, izgledati upute za kafiće, ali se o tome još nije sjelo, i detaljno razgovaralo. Ministri određenih resora, poput turizma, obrta i slično, tek trebaju sjesti s epidemiolozima za stol, i dogovoriti kompromis koji će zaštititi zdravlje građana, ali i pokrenuti gospodarstvo s mrtve točke. 

Objavu stožera u 14 sati pratite uživo na portalu 24sata.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...