To je to što me zanima!

'Danas ne smijemo reći da nas je Bog spasio od neprijatelja...'

Podsjetio je na riječi Alojzija Stepinca da domoljublje, ne samo da je dopušteno, već i zapovjeđeno katolicima, jer, 'nijednome djetetu neće nitko zamjeriti što više voli svoju majku nego li susjedovu'
Vidi originalni članak

Djeca koju roditelji s ljubavlju prihvate mogu postati važni nositelji napretka i boljitka našega naroda i čitavoga svijeta, istaknuo je mons. Vlado Košić, prenosi IKA.

Sisački biskup u ponedjeljak je, povodom blagdana njezina zaštitnika, predvodio misu u pulska župi sv. Ivana Krstitelja. Tom prigodom pozvao je na zaštitu života od rođenja do prirodne smrti, ali i prihvaćanje još nerođene djece.

- Baš taj novi život, može biti, poput Ivana, ispunjenje obećanja da će Bog 'spasiti nas od neprijatelja naših' - kazao je Košić.

VJERNICI: TOME NEMA MJESTA U CRKVI 'Biskup Košić je na misi tražio da damo potpis Marijani Petir'

U propovijedi je, povodom Dana državnosti, komentirao i aktualnu društveno-političku situaciju.

- Zaharijin usklik u hvalospjevu 'evo spasio si Bože narod svoj, od svih njegovih neprijatelja’ pokazuje da su i Židovi voljeli svoju zemlju, a mi danas ne smijemo reći da je Bog spasio Hrvatsku i Hrvate od naših neprijatelja koji su nas htjeli uništiti, kroz tolika stoljeća i u Domovinskome ratu - tvrdi sisački biskup.

Ispričao je kako je za vrijeme rata bio župnik prognane župe u kojoj je srušeno 15-ak crkava.

- Bog je dao da se naša Domovina opet podigne. Domoljublje nije mržnja ni prema kome - kazao je Košić.

ZA ANTIKOMUNIKATORA U žestokoj konkurenciji Vlado Košić osvojio je Šipak godine

Podsjetio je na riječi Alojzija Stepinca, koji je rekao da domoljublje, ne samo da je dopušteno, već i zapovjeđeno katolicima, jer, 'nijednome djetetu neće nitko zamjeriti što više voli svoju majku nego li susjedovu'.

- Tako i svaki čovjek ima pravo i dužnost voljeti svoju domovinu i izgrađivati je - naglasio je biskup. 

Okupljene je pozvao da se zapitaju o budućnost djece, neispunjenoj budućnosti nerođenih, ali i o budućnosti rođene djece.

'MORAMO TOME REĆI NE' Košićeva uskrsna čestitka: 'U obrazovanje ulaze perverzije'

Nije propustio ni priliku da se dotakne pitanja zastupljenosti vjerskih sadržaja u školama.

- Molite da se iz hrvatskog obrazovanja ne izbace elementi duhovnosti, kulture i narodnog bića što nas čini onim što jesmo - zaključio je Košić.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • jabuka5 04.07.2019.

    Da Oće Biskupe , Bog nam je dao Hrvatsku , i snagu našim braniteljima koji su imali krunice oko vrata , naša je zemlja sveta i izabrana , molimo samo za vjeru u našem narodu ..............i vodstvo , koje nije dobro .

  • 02.07.2019.

    Balkanci su najveci psovaci boga pa ga tako ujedno i najvise spominju. Vjerojatno se bog zato sjetio hrvata? Treba vise citati bibliju a manje pricati gluposti. Posebno onoga dijela nakon velikog potopa. Isus nije bio bjelac, balkanac a posebno ne sin hrvatskog boga. Problem hrvata u vezi istog boga je isti kao i kod srba. Oba naroda se smatraju bozijim narodom. Ciji li je onda bog? Hrvatski, srpski ili bog svog zemaljskog svijet? Ako si domoljub, skini se s grbace narodu?!

  • mad975.IA 25.06.2019.

    Bog se ne miješa u ljudske živote, a još manje u sudbine cijelih država. Kako to ovaj lik, navodno svećenik ili što već, nezna? Ako smo pobijedili u nekom ratu, to smo napravili zahvaljujući ljudima, a ne bogu. On se ne miješa u ljudske odluke, djelovanje ili misli. O svemu odlučujemo sami. Imamo slobodnu volju, tako tvrdi biblija (i njeni tumači, među koje bi trebao spadati i ovaj lik).

Komentiraj...
Vidi sve komentare