To je to što me zanima!

Stožer danas ima presicu, idu s novim mjerama: Covid potvrde se šire, ali ne na šoping centre?

Jučer je u Hrvatskoj bilo 6310 pozitivnih. To je najgori dan od početka epidemije. Stožer je najavio novi paket mjera koje će predstaviti danas na presici u 11. Najbitnija stavka je širenje covid potvrda
Vidi originalni članak

Stožer će da danas na presici predstaviti strože mjere.

Pričao je o tome i Vili Beroš, najbitnija stavka novih mjera su covid potvrde koje se šire i sad će vam trebati na više mjesta.

Pogledajte video: Jučer je bio najgori dan u Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako stvari stoje, zasad ne za kafiće i shopping centre, ali kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, Covid potvrde uvest će u sve državne, lokalne i regionalne institucije.

U Stožeru još razmatraju i što sa zaposlenicima škola, koji su prema prvim najavama izuzeti iz ovog paketa škola.

Ali kako piše Jutarnji, Stožer razmatra da covid potvrdu uvedu i zaposlenicima u odgoju i obrazovanju koji na posao ne bi mogli bez covid potvrde ili dokaza o preboljenju.

KOLAJU DEZINFORMACIJE Split: Pacijent odbio respirator jer tvrdi da on ubija?! Reagirao i Beroš: 'Oni spašavaju živote'

Tu je i treća opcija, kao što su uveli za zdravstvo i socijalnu skrb, testiranja dvaput tjedno.

Najgori dan u Hrvatskoj

Jučer je u Hrvatskoj bilo 6310 pozitivnih. To je najgori dan u epidemiološkom smislu od početka epidemije. Korona zatvara bolnice, sve više ih prelazi na hladni pogon, u Zagrebu je pozitivno 56 posto testiranih.

Prije ovih šest tisuća, vrhunac je bio kad smo imali 4620 novozaraženih u jednom danu, 10. prosinca prošle godine. Brojku od četiri tisuće novih slučajeva dnevno prešli smo prije nego prošle godine. Lani smo prvi put preko 4000 imali 26. studenog. 

STRUČNJACI UPOZORILI: CIJEPITE SE! Crni rekord korone: Pogledajte kako se cijepilo u vašem gradu

Bolnice su već sad pod sve većim pritiskom, prema podacima koje smo dobili, u primarnim respiratornim centrima u prosjeku je zauzeto preko 76 posto kreveta i oko 25 posto respiratora.

U zagrebačkim bolnicama popunjeni su gotovo svi Covid kapaciteti, a zdravstvene ustanove diljem Hrvatske napravile su plan početka otkazivanja takozvanog hladnog programa. 
KBC Split već je otkazao sve zahvate osim onih hitnih. 

Idi na 24sata

Komentari 315

  • zaladilo 05.11.2021.

    Reči to ne vrjedu za nus brantelje,mi možemo di god?

  • 05.11.2021.

    Šira uporaba kovid potvrda znaci i veci broj zaraženih. Kad se procijepi 90% stanovnistva ukinut ce sve mjere,prestati brojati zaražene i reci ce da je sad konacno gotova pandemija ,a ljudi ce i dalje umirati i biti bolesni ,vise ne zarazeni nego bolesni isto kao i do sad ,ali sad nismo cijepljeni pa nas ucjenjuju. Pun jarac zarazenih cijepljenih ,al bitna je kovid potvrda. 

  • muskarcina 05.11.2021.

    A znaci do ponoci Korona spava,aha jos mi cudno uvijek oko 00;01 nesto ronda,a to ona!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare