To je to što me zanima!

Danas pretežno sunčano, vjetar slab. Evo što nas očekuje sutra

U nedjelju i utorak na kopnu djelomice sunčano, može pasti malo kiše. Temperatura zraka bit će poprilično visoka, osobito u nedjelju, kada će zajužiti, prognozirala je Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a
Vidi originalni članak

Pretežno sunčano, na Jadranu često i sasvim vedro, prognoza je za subotu Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Ujutro u unutrašnjosti mjestimice kratkotrajna magla.

Vjetar na kopnu slab, na moru ujutro ponegdje umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

NEMA ZIME Toplinski val čak i u listopadu: Dio Europe čekaju još paklene vrućine, evo što čeka Hrvatsku

- U nedjelju i utorak na kopnu djelomice sunčano, može pasti malo kiše. Temperatura zraka bit će poprilično visoka, osobito u nedjelju, kada će zajužiti. No potkraj dana i u noći na ponedjeljak uz umjeren i jak sjeverni vjetar naglo će zahladnjeti pa će početkom sljedećeg tjedna temperatura biti primjerenija dobu godine.

I na Jadranu će idućih dana prevladavati sunčano, u nedjelju i utorak na sjeveru prolazno s umjerenom naoblakom. Većinom će puhati umjeren maestral, a u ponedjeljak tijekom noći i jutra umjerena i jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima - prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu djelomice, u Dalmaciji pretežno sunčano. U drugom dijelu dana u sjevernim kopnenim krajevima s promjenjivom naoblakom može mjestimice pasti malo kiše. Vjetar prijepodne slab i umjeren jugozapadni i zapadni, a poslijepodne će naglo okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni s kojim će na kopnu osvježiti. 

Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak krajem dana zamijeniti bura te će u noći na ponedjeljak biti jakih i olujnih udara. Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 13, u Lici od 4 do 7, na Jadranu između 16 i 20 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 28 °C.

A ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mily 07.10.2023.

    danas i sutra, poslije ručka, pravac plaža:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare