To je to što me zanima!

Grmoja: Istina je, ponudili su nam mjesta u ministarstvima

Zastupnici Mosta danas u 10.30 sati će se sastati na sjednici Nacionalnog vijeća na kojoj će raspraviti o svim opcijama i mogućnostima u nastavku pregovora
Vidi originalni članak

Članovi Nacionalnog vijeća Mosta sastali su se 10.30 sati u središnjici stranke u Zagrebu na sastanku. Teme su bile konstituiranje Sabora, sastavljanje vlade kao i izvještaji sa sastanaka s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste.

Most je raspravljao i o svom prijedlogu za mandatara vlade, ali o imenima nisu željeli govoriti.

- Vi novinari imate imena. Nemojte nama stavljati u usta vaša imena, ne mogu vam hipotetski govoriti o čemu ćemo danas razgovarati - rekao je Robert Podolnjak dok je gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić dao naslutiti da je riječ o više imena.

Čelnik Mosta Božo Petrov prije sastanka nije želio davati izjave novinarima koji su se okupili ispred sjedišta Mosta u Smičiklasovoj ulici.

Grmoja: Nudili su nam mjesta u ministarstvima

Nikola Grmoja komentirao je medijske napise da Mostovci Tomislav Panenić, Ivan Lovrinović, Ivan Mišić i Juro Martinović prelaze koaliciji Hrvatska raste.

- Spominju se imena. Bilo je pokušaja prije , ali u zadnjih tjedan dana nije. Ali bilo je u ovim razgovorima nekih ponuda kojima se nastojalo možda naše zastupnike nekako pridobiti - rekao je Grmoja. Na pitanje kakvih ponuda, odgovorio je:

- Ponuda što se tiče pozicija. Ne bih rekao da je to nekakva trgovina, ali jest nuđenje mjesta u ministarstvima i neke druge funkcije - dodao je.

Patrik Macek/PIXSELL

Grmoja: Mogu se Karamarko i Maras nadati

Potvrdio je kako imaju kandidata za mandatara, ali nije otkrio ime. O dvjema najvećim koalicijama rekao je:

- S onim koji pristane na prvi uvjet nestranačkog premijera nastavljamo razgovore, a onaj koji ne pristane sam se isključio.

O najavama SDP-a, odnosno HDZ-a da će konstituirati Sabor, Grmoja je rekao:

- Nada umire zadnja, mogu se Maras i Karamarko nadati , ali mi ostajemo pri svome. Vidjet ćemo što će biti - dodao je Grmoja te rekao kako Karamarko i Milanović mogu biti premijeri, ali da znaju da je nemoguće da se dogovore.

Patrik Macek/PIXSELL

Demantirali da će dati podršku SDP-u

Dvojica Mostovih zastupnik Juro Martinović i Ivan Lovrinović opovrgnuli su medijske napise kako će podršku dati Milanoviću i SDP-u.

- Nema govora da prelazim u SDP . Jači smo nego ikad -  poručio je Martinović okupljenim novinarima.

Podolnjak: Bio bi predsjednik Sabora pod istim uvjetima

Robert Podolnjak je pak rekao da njega nitko nije kontaktirao.

- Mene osobno nitko nije kontaktirao. Ne znam za druge, jesu li ih zvali da daju podršku nekom.

Robert Podolnjak iz Mosta nije isključio opciju da on još jednom bude kandidat za predsjednika Sabora, ali kako naglašava, na to bi pristao isključivo pod ranijim uvjetima.

Mostaše dočekala poruka

Na ulasku u stranku u Smičiklasovoj ulici u Zagrebu mostaše je jutros dočekala nova poruka.

'Hvala svima u bivšoj državi koji su našem vrijednom i upornom Tomislavu Karamarku omogućili da studira i završi fakultet u manje od 11 godina (1978. - 1989.) a Mostu unaprijed zahvaljujemo što će našem Karamarku omogućiti da bude hrvatski premijer . HDZ - ZNA SE'.

Patrik Macek/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 210

  • junko 12.12.2015.

    Koji lik pa na sastanku svih MOST je predložio trećine,šestine,podpredsjednika,sve je predložio,a sad njima netko predlaže,vi ste hrpa patuljaka u zemlji nigdjezemskoj.

  • Guru 12.12.2015.

    Grmoja je sve što most ima, ostali su političke neznalice, diletanti, i niš koristi za državnu politiku.

  • antijugoslavencina 12.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare