To je to što me zanima!

Danilo Türk želi biti glavni tajnik UN-a? Izbor tek 2016.

Türk je već ranije djelovao u UN-u, najprije kao veleposlanik Slovenije, a kasnije i kao jedan od pomoćnika nekadašnjeg glavnog tajnika Kofija Annana
Vidi originalni članak

Danilo Türk (61), bivši predsjednik Slovenije, navodno je kandidat za mjesto glavnog tajnika UN-a, piše u petak Delo. Mandat Ban Ki-moonu istječe 2016. godine. Slovenski veleposlanik pri UN-u Andrej Logar rekao je kako bi Türk mogao biti primjeren kandidat za Ban Ki-moonova nasljednika. 

Türk je pak rekao kako sve ovisi o okolnostima jer je izbor tek 2016. godine te da on u ovom trenutku podržava Ban Ki-moona i njegov rad. No, Delo navodi kako lobiranje za kandidate za to mjesto počinju već tri godine prije samog izbora. Inače, Türk je već ranije djelovao u UN-u, najprije kao veleposlanik Slovenije, a kasnije i kao jedan od pomoćnika nekadašnjeg glavnog tajnika Kofija Annana. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • crni kos_1 12.10.2013.

    To nikako nebi bilo dobro, titovi pionirčići bi već jednom trebali biti zaboravljeni. Vidjeli smo kako se je ponašao u Sloveniji za vrijeme svog predsjednikovanja, kako i koliko je slavio "titovanje".

  • -oliva-_1 12.10.2013.

    Sigurno ce bi daleko bolji od prethodnika. ..

  • MilosrdniAndjeo 12.10.2013.

    Najprije onaj srbin,twiteraš, Vuk Jeremić kao predsjedavajući skupštine UN, a sad i slovenac Danilo Turk kao glavni tajnik UN,,,ne, ne, to bi bilo previše, da dva Balkanca vode UN nekoliko godina,,,UN će se sigurno raspasti:))

Komentiraj...
Vidi sve komentare