To je to što me zanima!

Danima zarobljeni na Biokovu: Spasioci ne mogu doći do njih

Šestorica tinejdžera su već tri dana zarobljeni u ledu i snijegu na Biokovu na 1422 metara nadmorske visine, na predjelu Vošac. Akcija spašavanja je zasad prekinuta
Vidi originalni članak

Treći dan šestorica tinejdžera zarobljena je u ledu i snijegu na planini Biokovo na 1422 metra nadmorske visine, na predjelu Vošac. 

Oni su kako saznajemo na Vošac u planinarsku kuću otišli dok je još vrijeme bilo mirno ne očekujući da ostanu zarobljeni u snijegu. Snježno nevrijeme ih je onemogućilo u povratku. U ponedjeljak su četiri člana HGSS iz Makarske pokušali nadljudskim naporima doći do njih. Nažalost zbog, prvenstveno jakih udara bure koja puše preko 170 kilometara na sat te zapuha snijega koji su na mjestima kako nam je rekao tajnik HGSS Milan Bulatović visoki preko jednog metra, uspon je prekinut. 

-Spasioci su došli nadomak Vošca točnije do sedla ispod vrha zvanog Štrbina te su nakon desetak pokušaja odustali. Doslovno su zbog jačine vjetra morali puzati, ali nisu se uspjeli popeti na Vošac. Mi smo kao i roditelji stalno u kontaktu sa mladima. Oni su na sigurnome, u toplome i imaju dovoljno hrane.

Sutra će se članovi HGSS ponovno pokušati probiti kroz snijeg i led do Vošca. Jedna će ekipa pješice sa skijama i sanjkama od Makra prema Vošcu, a druga će vozilom cestom koja vodi prema najvišem biokovskom vrhu Sv. Juri jedan dio puta, a onda će se i oni pješice uputiti prema Vošcu iz drugog smjera. 

- Pokušat ćemo sve da što prije stignemo do Vošca - istaknuo je Bulatović.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Prva Proleterska 30.12.2014.

    Kakvo spašavanje ?? Jel u ovoj državi netko ipak normalan ? Trošiti ljudstvo i sredstva za balavce kojima se sve hebe , zbrinuti su i na toplome !! ŠTA TREBA DA NETKO POGINE ?? Da bog da ostali gore zameteni do proljeća!

  • dalbon 30.12.2014.

    neki bi i platili da im se ovo dogodi valjda imaju zimsku opremu rakiju vino itd

  • IvoJosipovic 29.12.2014.

    Jucer sam s rodjakom od 10 godina isa na Ladjanu na Biokovu, gori u kuci su bili njegov otac i prijatelj mi smo isli do njih ,od restorana smo krenuli i dosli smo na ladjanu za 3 sata po nevrimenu i snigu .. odspavali smo na Ladjani ja i rodjak smo danas krenuli nazad i gore su isli 3 HGSS- ovca koji su nas pitali odakle dolazimo, mi smo rekli Ladjana, oni su rekli dokle se moze probit s autom, mi kazemo Ravna Vlaska (HGSS-ovci su bili u patikama) .. MOGLO SE DOC DO VOSCA BEZ IKAKVIH PROBLEMA SAMO U NASOJ DRZAVI SU LJENI !!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare