To je to što me zanima!

Daruvarac tražio smanjenje kazne jer je postao otac

Daruvarac je kazneno prijavio svoju bivšu djevojku neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu, ali prijava je odbačena
Vidi originalni članak

U srijedu, 12. kolovoza, navršit će se godina dana od odlaska Darka Kovačevića, zvanog Daruvarac, na izdržavanje četverogodišnje zatvorske kazne zbog bestijalnog premlaćivanja svoje bivše djevojke, koje je prije dvije godine šokiralo Hrvatsku.

Daruvarac kaznu izdržava u kaznionici u Glini, kazna mu je smanjena za još tri mjeseca, a njegov odvjetnik vodi nesmiljenu pravnu borbu da ga oslobodi i prije isteka zatvorske kazne, piše Slobodna Dalmacija.

U tim brojnim pokušajima odvjetnik Boris Radman je Kovačeviću zasad uspio smanjiti zatvorsku kaznu za tri mjeseca.

POGLEDAJTE VIDEO Daruvarac prije dvije godine pretukao djevojku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Daruvarac više ne mora služiti tri godine i pet mjeseci, nego tri godine i dva mjeseca. Kako je godinu dana već odslužio, ostalo mu je još dvije godine i dva mjeseca, a kako će se uskoro ispuniti uvjeti za prijevremeni otpust, kazna mu može biti smanjena za jednu trećinu.

Osim toga, Daruvarac je kazneno prijavio svoju bivšu djevojku neposredno nakon odlaska u zatvor zbog navodno lažnog svjedočenja i iskaza koji je dala na sudu. No, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je na temelju Kovačevićeve prijave provelo istragu i nedavno odbacilo kaznenu prijavu protiv premlaćene djevojke.

(JOŠ) NIJE U ZATVORU Daruvarac: Tu curu vidio sam u prolazu i ona je vidjela mene

U međuvremenu, Kovačević je pokrenuo cijeli niz izvanrednih pravnih lijekova ne bi li ukinuo pravomoćnu presudu i prekinuo svoje izdržavanje kazne.

Tako je podnio zahtjev za nepravu obnovu kaznenog postupka i smanjenje kazne jer je nakon odlaska u zatvor postao otac, javlja Slobodna. Suprotno uobičajenoj praksi, Općinski sud u Zadru mu je 8. lipnja ove godine odbio zahtjev za smanjenje kazne zbog očinstva maloljetnog djeteta uz obrazloženje da je neosnovan. Ali nakon uložene žalbe Županijski sud mu kaznu ipak smanjuje za tri mjeseca.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • mučki_provokator 12.01.2021.

    Jadno dijete!

  • grom 2 09.08.2020.

    Ne odobravam sta je ucinio...al ima I gorih, pa sta bi sada trebao 100 godina trunuti u zatvoru...puno veci kriminalci setaju ulicama.

  • _Varešak_ 09.08.2020.

    Kakvo smanjenje,treba mu je povećati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare