To je to što me zanima!

Davor Stier: Vučićev izaslanik govori kao Slobodan Milošević

Božović je u svom govoru koristio iste teze kao i Slobodan Milošević, posebice kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj i namjeri Srbije da ih brani svim raspoloživim sredstvima, kazao je Stier
Vidi originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u četvrtak je upozorio srbijanskog izaslanika zbog korištenja tvrdnja o ugroženosti Srba u Hrvatskoj rekavši da se služi istim tezama koje je iznosio Slobodan Milošević, doznaje se iz priopćenja ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVPEI).

U svom govoru na božićnom domjenku Srpskog narodnog vijeća u Novinarskom domu izaslanik srbijanskog premijera Vladimir Božović je Srbima u Hrvatskoj zaželio da ostvare sva prava po europskim standardima, a koje država Srbija jamči Hrvatima i svim drugim manjinama te im poručio da će ih matična država u svim problemima i iskušenjima, kada budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima.

"Božović je u svom govoru koristio iste teze kao i Slobodan Milošević, posebice kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj i namjeri Srbije da ih brani svim raspoloživim sredstvima", kazao je Stier i dodao da je  "takav diskurs vrijedan svake osude".

Prema priopćenju, šef hrvatske diplomacije te je ocjene osobno prenio izaslaniku Božoviću na prijamu u Novinarskom domu.

Kao što je u svom obraćanju na prijemu SNV-a naglasio predsjednik vlade Andrej Plenković, stoji u priopćenju, Hrvatska je nakon pravednog obrambenog rata u kojem je bila žrtva velikosrpske agresije ostvarila slobodu i neovisnost te dalje želi graditi društvo na temelju najviših demokratskih vrijednosti, uključujući i poštivanju ljudskih i manjinskih prava.

Božović je nakon svog govora dao izjavu novinarima u kojoj je kazao da Srbija šalje "poruku mira, zajedništva i najboljih mogućih odnosa " te se nada u 2017. suradnji s Hrvatskom na svim razinama, političkoj, ekonomskoj i kulturnoj".

Božović nije propustio ponoviti izjavu premijera Vučića "da se nadamo da nikada više neće biti Jasenovca, da nikada više neće biti Oluje, da nikada više neće biti ubijanja ni progona".

Idi na 24sata

Komentari 175

  • kordunaš59 08.01.2017.

    a zašto nisi protestno napustio njihov dernek skupa sa ovim mudonjom bez muda plenkijem pupovac i njegovi vas hebu cijeli život

  • nokia010 06.01.2017.

    Srbi su najugrozenija manjina u vasoj drzavi i to je cinjenica! Pojedina mesta gde zive Srbi jos nemaju struju, vodu i ostale potrepstine, stvarno bruka i sramota! Srecan Badnji dan svima koji slave!

  • histria0@yahoo.com 06.01.2017.

    efteling: Srbi su mješavina Turaka, a Šešelj je posrbljeni Hrvat. Točno, Šešelj je završio fakultet za 2,5 god.Kako? Moguće je, jer se posrbljavanje dobro nagrađuje. Zašto vaš predsednik Nikolić nije završiti fakultet nego je diplomu kupio. Šešelj u skupštini pokreće akciju provjere kupljenih diploma. Dobriša Ćosić je rekao koliki ste lažovi, povijest kaže kakvi ste borci, Hrvati su vas dva puta spašavali od Turaka i Bugara. U SFRJ Srbi su imali svoju vojsku koja se samo zvala JNA. SFRJ je imala 500 aviona, 2.000 tenkova, 30.000 topova, to vam je bilo malo pa ste pokrali oružje od Hrvatske, BiH, Kosova.Gdje je to oružje? Prodali ste ga ISILU, novce potrošili.Sada molite Rusiju da vam pokloni avione ,ali će vas oderati na rezervnim dijelovima.Hrvatska već odavno ima nešto za njihovo prizemljenje.Rusija vam daje plaće za Božić. HAG vam je glavni grad i možete uvesti ćirilicu. Svijet vas je dobro upoznao kao zločince i velike lažove. U Danskoj učiteljica kaže učeniku - lažeš ko Srbin. Srbi su živjeli na tuđoj grbači od 1918-1990 god. Kada su Srbi dizali mitinge svi u dobili pun stojadin benzina i svaki je mitingaš imao dnevnicu u firmi, sve to sa tuđe grbače. Kad je Srbija imala 4. glasa u skupštini bilo vam je dobro, a sada sve mrzite. JNA je bila treća armija u Europi dok su je Hrvati financirali, a srpska vojska danas - prva vojska u svijetu koja štrajka. U SFRJ tajno ste noću štampali dinare............itd, itd, itd.

Komentiraj...
Vidi sve komentare