To je to što me zanima!

Đekić dobio 38 godina zatvora za ubojstvo. Sudac: 'Vi niste odustali dok je niste usmrtili'

Željko Đekić (55) dobio 38 godina za ubojstvo bivše supruge Vesne Perišić (44)
Vidi originalni članak

Ni godinu dana od brutalnog ubojstva Vesne Perišić, na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno su presudili: Željko Đekić zvani Lika osuđen je na 38 godina zatvora, što za 55-godišnjeg Splićanina praktički znači doživotni boravak iza rešetaka. Uz to, sud mu je odredio i mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Presudu je odslušao mirno, hladan “kao špricer”, nije se posebno trgnuo ni na visinu kazne, a nije imao nikakve reakcije ni kasnije, dok je sudac Dinko Mešin detaljno obrazlagao presudu. Nikakve čujne reakcije nije bilo ni od rodbine ubijene koji su došli poslušati presudu, samo naizgled - plakali su bez glasa, a nešto kasnije, ispred zgrade suda, iz njih su “provalile” emocije.

PRESUDA ZA BRUTALNO UBOJSTVO Željko Đekić dobio 38 godina za ubojstvo u splitskoj trgovini

- U Lidl ste došli s nakanom usmrtiti žrtvu, u popodnevnu smjenu, kad je Vesna Perišić radila, došli ste s nožem dužine oštrice 18 cm, a ukupno dugim 30 cm, zataknutim za pojasom hlača te skrivenim jaknom. Prišli ste žrtvi s leđa i u 16 sekundi zadali 20 ubodno-reznih rana. Tijekom počinjenja pokazani su iznimna brutalnost i upornost, niste prestali s napadom dok vas nisu savladali - ukratko je opisao sudac strašan zločin koji se dogodio 30. studenog 2021. u prodavaonici Lidla u Poljičkoj u Splitu.

Kako je sve snimljeno kamerama videonadzora, uz izjave svjedoka koji su potvrdili kako je Đekić zlostavljao, prijetio i maltretirao nevjenčanu suprugu dok su bili zajedno (stavljao joj nož pod grlo), potpuno je bilo jasno koje je kazneno djelo u pitanju.

ĐEKIĆ IZNIO OBRANU Ubio bivšu partnericu u trgovini u Splitu, plakao na suđenju: 'Ja nisam planirao nikoga ubiti!'

- Ubojstvo je počinjeno na okrutan način. Sudski vještak je potvrdio da su muke i bol koje je žrtva trpjela izvan uobičajenih. Nanijeli ste 20 rana nožem u 16 sekundi, to je više od uboda po sekundi. Tek su vas dva muškarca uspjela svladati. Vještak je naveo da su zadnja tri uboda bila fatalna, a 17 uboda žrtva je osjetila na sebi. Vi ste posljednja osoba koja je smjela ovako nešto napraviti. Kao sudionik Domovinskog rata prošli ste bol i patnje, i unatoč tome postupate bešćutno i okrutno. Isticali ste kako ste imali težak život, kako vam je brat ubijen, a sad ste ostavili sina bez majke, a i vas jer ćete biti u zatvoru. Nema opravdanja, vaše kajanje i žaljenje bili su reda radi. Plakali ste nad svojom sudbinom. Opravdanje ste tražili u svemu, osim u sebi - rezolutan je bio sudac Mešin.

Maksimalna kazna za ovo kazneno djelo je 40 godina zatvora, no kako su postojale olakotne okolnosti - ranija neosuđivanost i bitno smanjena ubrojivost u trenutku počinjenja nedjela - dobio je 38 godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • nenikabrunki 10.10.2022.

    Još se vadi da je branitelj brinitelji nisu klali silovali ubijali nudužne i nemoćne to su radili srbi ili četnici kako vam je lakše

  • Dalmatinac sam 10.10.2022.

    Znaci pinel u ruke i bojaj peljeski most, kad dodes do kraja onda ispočetka, il tako nesto, nema mukte jist

  • Zukizuki 10.10.2022.

    Za 88 uboda 25g...

Komentiraj...
Vidi sve komentare