To je to što me zanima!

Delegacije 'jedina dva naftalanska grada' potpisale povelju o jačanju suradnje

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada otvorena je 1989. i specijalizirana je za liječenje upalnih reumatskih bolesti, bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti
Vidi originalni članak

Delegacije jedina dva naftalanska grada-lječilišta u svijetu, Ivanić-Grada iz Hrvatske i Naftalana iz Azerbajdžana potpisale su u srijedu u Ivanić-Gradu povelju kojom će potaknuti jačanje međusobnih odnosa na humanitarnoj, kulturnoj, turističkoj i gospodarskoj razini.

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš kazao je da se te dvije bolnice podudaraju u nizu stvari, ali se razlikuju u tretmanima liječenja, te da vide priliku suradnje i zajedničkih novih investicija.

OSNOVAO NAFTNU KOMPANIJU Čermakova tvrtka 2022. imala 1,5 milijardi kn prihoda: 'Sinovi vode, ali ja sam sijeda glava'

Napomenuo je da je liječenje u azerbajdžanskoj bolnici organizirano na višoj razini te imaju 16 samostalnih hotela - lječilišta s dnevnim kapacitetom od 3500 pacijenata. Naglasio je da Ivanić-Grad ima u planu razvoj i povećanje kapaciteta.

Gradonačelnik Naftalana u Republici Azerbajdžan Vugar Novruzov rekao je da je povelja koju su potpisali jako simbolična jer su to jedina dva grada u svijetu koji imaju izvor naftalana. Prijenos znanja i iskustava bit će im iznimno bitan u sklopu suradnje, poručio je.

GRADE SE BUŠOTINE U Slavoniji našli nalazište plina: 'Postat ćemo Kuvajt, a mi ćemo sad biti šeici. Nema nam kraja'

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan iz Ivanić-Grada otvorena je 1989. i specijalizirana je za liječenje upalnih reumatskih bolesti, bolesti zglobova i kralježnice te kožnih bolesti poput psorijaze i neurodermatitisa. Za liječenje koristi ulje naftalan.

Prema izjavama nadležnih, jedina je takva bolnica u Europi i druga, uz lječilište u Azerbajdžanu, u svijetu.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare