To je to što me zanima!

Demokršćani ne idu na izbore, Ustavni sud im odbio žalbu

Demokršćani su se žalili jer im stranka nije prošla test kandidature. Njihova stranka je registrirana nakon što je predsjednik donio odluku o izborima što im ne dozvoljava da se kandidiraju na izbore. Oni su se na odluku žalili Ustavnom sudu koji smatra kako njihova žalba nije osnovana
Vidi originalni članak

Ustavni sud Republike Hrvatske jednoglasno je odbio žalbu političke stranke Demokršćani koji su se žalili jer im stranka nije prošla test kandidature. Naime, pravo kandidiranja imaju stranke koje su registrirane u RH na dan odluke predsjednika Republike, što je bio datum 15.3., a stranka Demokršćana je registrirana 19. ožujka. Oni su podnijeli zahtjev početkom ožujka, ali nisu registrirani u roku.

Uložili su žalbu Ustavnom sudu preko DIP- a, a sad im je Ustavni sud odbio žalbu smatrajući kako se radi o neosnovanoj žalbi. 

HOĆE BITI SVE U ROKU? U DIP stigla prva žalba: 'Dok Ustavni sud ne riješi sve žalbe, ne možemo tiskati listiće...'

- Osporenim rješenjem odbijen je prigovor žaliteljice koji je podnijela DIP-u u povodu predanih prijedloga stranačkih lista žaliteljice u I., II., III., IV., V., VI., VII. IX., X. I XI. izbornoj jedinici kao i zajedničkog prijedloga stranačke liste žaliteljice i političke stranke Nezavisne liste Višnjan u VIII. izbornoj jedinici, a koje su liste predane DIP-u u postupku kandidiranja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor - stoji u odluci Ustavnog suda.

U-VIIA-1546-2024 by 24sata on Scribd

Idi na 24sata

Komentari 2

  • miroljub1 01.04.2024.

    Totalno beskorisni kao stranka idi samo radi love .

  • HerojTito5 01.04.2024.

    ionako demon-kršćani ne bi postigli ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare