To je to što me zanima!

Desetak padobranaca skakalo s vijadukta u Limskoj dragi: 'To je strogo zabranjeno i opasno!'

Suzana Sokač iz istarske policije opetovano upozorava da su skokovi s vijadukta Limska draga zabranjeni.
Vidi originalni članak

Unatoč nadzornim kamerama i zabranama base jumping skakači već godinama prkose smrti,  ali i policiji, skačući s ruba ograde vijadukta Limska draga u Istri.

U petak, nešto iza 18 sati, na sredini vijadukta uz rub metalne ograde s padobranima na leđima zaustavilo se njih desetak. Jedan po jedan, zakoračili bi preko ograde i bacali se u ponor dubok jedva 120 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zbog opasno male visine skakači padobran otvaraju odmah sekundu, dvije nakon skoka. Vijadukt Limska draga je ucrtan u mapama kao omiljena destinacija base jumpera koji ovdje dolaze iz gotovo cijele Europe da bi uživali u zabranjenim adrenalinskim skokovima.

Poznavatelji pogibeljnog baze jumpinga kažu da su skokovi s vijadukta Limska draga unatoč maloj visini sigurni, očito samo zato, jer incidenti do danas nisu zabilježeni. Zbog opasnosti koju nosi base jumping je sport koji nije priznat kao takmičarski. Brojne zemlje svijeta su ga zbog opasnosti po život skakača s malih visina čak i zabranile.

Suzana Sokač iz istarske policije opetovano upozorava da su skokovi s vijadukta Limska draga zabranjeni. Kaže da godišnje zabilježe po desetak slučajeva ilegalnih skakača s vijadukta. Base jumpere kažnjavaju zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je na vijaduktu zabranjeno kretanje pješaka a samim time zabranjeni su i skokovi. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Piver 03.07.2022.

    "takmičarski sport" 🤔 mi nemamo takmičare u HR jeziku

  • 02.07.2022.

    Dobro je da snimaju skokove pa ako bude neko nepreciznije ateriranje, da pokupi koji milijunčić pregleda. Više će lik zaraditi raspljesnut po kamenju nego što je ikada vrijedio živ.

  • x00x 02.07.2022.

    zakaj je to kaznjivo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare