To je to što me zanima!

Detalji napada: Bombaš se u naše vojnike zabio na motoru

Konvoj od pet vozila krenuo je iz baze u Kabulu. U tri vozila bila su po tri pripadnika hrvatske vojske, u ostala dva su bili Afganistanci. Bombaš se zaletio u naše treće vozilo, rekao je brigadir Krešimir Tuškan
Vidi originalni članak

Ministarstvo obrane objavilo je u srijedu na izvanrednoj konferenciji da su u srijedu napali hrvatske vojnike u Kabulu u Afganistanu.  Nažalost, jedan od njih, 27-godišnji J.B. koji je u napadu zadobio najteže ozljede, preminuo je u bolnici u Bagramu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brigadni general Krešimir Tuškan objavio je detalje napada na hrvatske vojnike u Afganistanu.

- Ozlijeđeni su pripadnici zapovjedništva specijalnih snaga koji djeluju pod britanskim vodstvom. Njihova zadaća je savjetovanje u afganistanskom trening centru za specijalnu policiju. Naš tim krenuo je u 8.15 sati na zadaću s pet neborbenih, ali oklopljenih vozila. U svakom od vozila bila su trojica pripadnika oružanih snaga. Kolona je krenula prema aerodromu i plan je bio da se dva vozila odvoje prema kampu gdje su išli po pravnog savjetnika i njegovog suradnika - ispričao je Krešimir Tuškan.

TROJICA OZLIJEĐENIH Bombaš samoubojica napao hrvatske vojnike u Kabulu

Hrvatski vojnici krenuli su iz kampa Gibson u sklopu aerodroma Kaja u Kabulu.

U konvoju je bilo pet vozila, hrvatski vojnici bili su u tri vozila. 

- U 8.45 sati, 200 metara od kampa Lion motocikl s navodnim bombašem samoubojicom zaletio se u naše treće vozilo. Posljedice bi bile puno gore da vozila nisu bila oklopljena. Na mjesto nesreće prvo su izašle afganistanske snage za brzi odgovor, potom i zaštitne snage iz kampa koje su osigurale područje - rekao je brigadni general Krešimir Tuškan.

- Hrvatskim vojnicima pružena je liječnička pomoć u kampu, dvojica su zračnim snagama prebačena u Bagram. U tijeku je očevid i istaga. Hrvatske snage u Afganistanu nastavljaju svoje redovite zadaće, ali uz pojačane mjere opreza. Dobili su i upute da se jave obiteljima - dodao je brigadir Krešimir Tuškan.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • umagmore 27.07.2019.

    Bit ces heroj jos par dana dok novinari ne nađu neku drugu temu i neke druge heroje. brzo ce se sve zaboraviti a ostat ce samo tuga u obitelji..............

  • Hiroo_Onoda 24.07.2019.

    Bombaš nije previše birao. Bilo je pet vozila na kojima sigurno nije pisalo tko je unutra. Njegova meta je bio konvoj. Nije se mogao zaletjeti u svih pet već je pogodio vozilo gdje su Hrvati. Na koncu svijet je valjda do sada uspio shvatiti tko su talibanske samoubojice. . Ako su mogli rezati glave pred kamerama i to pustiti na net onda se mogu zabiti bilo kuda i u bilo koga. Nemaš tu kaj istraživati obzirom da je sve jasno. A ovaj opet nudi ostavku prijepodne, a povuče ju poslijepodne. Ponavljam - igrokaz koji će kroz koji dan utihnuti.

  • amigoo98 24.07.2019.

    Tragedija. Zato nikako ne podrzavan odlazak nasih vojnika u inozemstvo da brane neke tamo budale sto ratuju zbog nafte i ostalih glupost. Strasno. Jos ljudi s obiteljima i dicon. Pocivajte u miru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare