To je to što me zanima!

Detalji nesreće kod Dubrovnika: Vozači pretjecali preko pune linije, jednom ukinuta dozvola

Zbog nepropisnog pretjecanja preko pune crte došlo je do nesreće u kojoj su kod Dubrovnika dva auta završila na dnu provalije duboke 30 metara. Vozač (30) zbog skupljenih bodova imao je ukinutu vozačku dozvolu
Vidi originalni članak

Nepropisno pretjecanje glavni je uzrok teške nesreće kod Dubrovnika u kojoj samo srećom jučer nije bilo mrtvih. 

Kako je izvijestila policija, oko 14.35 sati došlo je do izlijetanja dva automobila u provaliju na predjelu Bosanka. 

Vozač (31), koji se kretao u pravcu Dubrovnika, započeo je pretjecati vozilo ispred sebe, preko pune razdjelne crte, a u isto vrijeme je i vozač (30) nepropisno pretjecao automobil. Mlađi vozač udario je u zadnji dio automobila 34-godišnjaka što je za posljedicu imalo slijetanje oba automobila u provaliju duboku 30 metara.

JEDAN VOZAČ TEŽE OZLIJEĐEN Policija o slijetanju automobila u provaliju kod Dubrovnika: Uzrok je nepropisno pretjecanje

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je stariji vozač, koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je mlađi vozač zadobio lakše ozljede te su ga, nakon ukazane liječničke pomoći, pustili na kućnu njegu.

Oba vozača su prekršajno sankcionirana po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Spomenuti 30-godišnji sudionik ove prometne nesreće je recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

VIDEO: OČEVID U TIJEKU Teška nesreća na magistrali kod Dubrovnika: Dva auta izletjela u provaliju, dvoje ozlijeđenih

Iako su u navedenoj prometnoj nesreći, srećom, izbjegnute tragične posljedice, još jednom skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da nepoštivanjem prometnih propisa može doći do teških ozljeđivanja, nerijetko i smrtnih posljedica, ne samo onih osoba koje krše prometne propise već i potpuno nedužnih sudionika u prometu, poručili su iz policije.


 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • velma 01.07.2021.

    Šteta što nisu poginuli ,ovakvi smradovi,nepopravljivi...

  • max2017 29.06.2021.

    trkači..........

  • salaso 29.06.2021.

    inače...najveći prekršaj u prometu je ..preticanje nepregledne kolone....kad biser sa 100+ zaobilazi zaustavljenih par vozila..ili onih koji se polako kreću u koloni..a nema pojma što se dogadja naprijed i zašto je promet usporio...takvi bi meni gulili godinama u zatvoru..

Komentiraj...
Vidi sve komentare