News

Komentari 14

Detalji nesreće kod Dubrovnika: Vozači pretjecali preko pune linije, jednom ukinuta dozvola

Detalji nesreće kod Dubrovnika: Vozači pretjecali preko pune linije, jednom ukinuta dozvola

Zbog nepropisnog pretjecanja preko pune crte došlo je do nesreće u kojoj su kod Dubrovnika dva auta završila na dnu provalije duboke 30 metara. Vozač (30) zbog skupljenih bodova imao je ukinutu vozačku dozvolu

Nepropisno pretjecanje glavni je uzrok teške nesreće kod Dubrovnika u kojoj samo srećom jučer nije bilo mrtvih. 

Kako je izvijestila policija, oko 14.35 sati došlo je do izlijetanja dva automobila u provaliju na predjelu Bosanka. 

Vozač (31), koji se kretao u pravcu Dubrovnika, započeo je pretjecati vozilo ispred sebe, preko pune razdjelne crte, a u isto vrijeme je i vozač (30) nepropisno pretjecao automobil. Mlađi vozač udario je u zadnji dio automobila 34-godišnjaka što je za posljedicu imalo slijetanje oba automobila u provaliju duboku 30 metara.

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je stariji vozač, koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je mlađi vozač zadobio lakše ozljede te su ga, nakon ukazane liječničke pomoći, pustili na kućnu njegu.

Dva automobila sletjela u provaliju nedaleko Dubrovnika

Oba vozača su prekršajno sankcionirana po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Spomenuti 30-godišnji sudionik ove prometne nesreće je recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova.

Iako su u navedenoj prometnoj nesreći, srećom, izbjegnute tragične posljedice, još jednom skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da nepoštivanjem prometnih propisa može doći do teških ozljeđivanja, nerijetko i smrtnih posljedica, ne samo onih osoba koje krše prometne propise već i potpuno nedužnih sudionika u prometu, poručili su iz policije.


 

Najčitaniji članci