To je to što me zanima!

Detalji nesreće u Beretincu: Pretjecao automobil pa usmrtio biciklista. Imao je 1,48 promila

U subotu se oko 21.25 sati u Beretincu dogodila prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom. Muškarac (35) je s 1.48 promila vozeći automobil pretjecao u krivini te naletio na bicikl iz suprotnog smjera
Vidi originalni članak

Biciklist (58) poginuo je u subotu navečer u teškoj nesreći u Beretincu, a varaždinska policija objavila je jutros detalje teške nesreće do koje je došlo oko 21.25 sati u Ulici bana Jelačića.

Kako stoji u izvješću Policijske uprave Varaždinske, muškarac (35) upravljao je autom s 1.48 promila alkohola, iz smjera Svetog Ilije u smjeru Črešnjeva. Dolaskom u blagi desni zavoj, započeo je pretjecanje osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 45-godišnjakinja, preko pune središnje linije na kolniku.

Pritom je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, pri čemu je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na prednji lijevi bočni dio bicikla, kojim je bez upaljenih svjetala na biciklu i bez korištenja reflektirajućeg prsluka, iz suprotnog smjera upravljao 58-godišnjak. Od siline udara vozač bicikla je odbačen na zelenu površinu s južne strane kolnika te je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Na mjesto događaja izašla je Županijska državna odvjetnica u Varaždinu, koja je provela očevid uz pomoć policijskih službenika Postaje prometne policije Varaždin. Ona je također odredila obdukciju te je tijelo unesrećenog po završetku očevida prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Vozač osobnog vozila je uhićen te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme trajanja očevida, sve do 0.55 sati dana 16. srpnja navedena dionica ceste bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilaznim pravcima uz regulaciju policijskih službenika. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • lukicluka11 16.07.2023.

    Uh , sa 1,48 promila alkohola usmrtio biciklista, ako će biti pošteno suđenje ne gine mu desetak godina robije, a ako je iz podobne stranke sa plavom zločinačkom iskaznicom onda neće u zatvor, bit će kriv biciklist.

  • RoyBean 16.07.2023.

    Krivine i okuke su u Srbiji i Bosni. Hrvatski zavoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare