To je to što me zanima!

Detalji tragedije: Djevojka (20) pojela tiramisu i umrla. Dvije žene su optužene za ubojstvo

Dvije žene pod istragom su zbog ubojstva mlade Anne koja je u Italiji prošle godine tragično izgubila život nakon što je na večeri s dečkom pojela desert
Vidi originalni članak

Anna Bellisario (20) preminula je 5.veljače prošle godine nakon što je pojela kolač tiramisu koji je bio deklariran kao veganski. 

Naime, Anna je bila alergična na mliječne proizvode, te joj je na večeri s dečkom poslužen za desert kolač tiramisu koji je bio deklariran kao veganski, a bio je napravljen s mlijekom, navodi Corriere della Sera.

Završila je u bolnici San Raffaele u Italiji nakon što je doživjela anafilaktički šok prilikom večere s dečkom u restoranu brze hrane u Milanu 26. siječnja. 

Pod istragom za ubojstvo iz nehaja su dvije žene koje vode jednu slastičarnu te su bile odgovorne za opskrbu restorana s desertima.

Pogrešna smjesa

Istraga sugerira da su osumnjičene pomiješale fakturu veganskih slatkiša s desertima koji sadrže mlijeko, što je rezultiralo fatalnim ishodom za mladu ženu, izvijestile su talijanske dnevne novine. 

SPASILA SE NA NEVJEROJATAN NAČIN Izraelka je kolačima i pjesmom smirila hamasovce: 'Čak sam i zaboravila da su oni teroristi'

U izvješću istrage tvrdi se da tvrtka nije spriječila miješanje dviju proizvodnih linija u laboratorijskoj slastičarnici, koja je u to vrijeme opskrbljivala 63 talijanska restorana veganskim proizvodom Tiramisu.

U rekonstrukciji koju su tek godinu dana nakon odradili, tužitelji Tiziana Siciliano i Luca Gaglio, istražna sutkinja Fiammetta Modica navodi se da nisu poštivali razdvajanje sastojaka i da osoblje nije prošlo osnovnu obuku, osim tečaja u trajanju od četiri sata. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 𝓝𝓲𝓷𝓪 𝓽𝓱𝓮 𝓫𝓪𝓭𝓪𝓼𝓼 16.01.2024.

    Kad je tip alergije koji je po zivot opasan, bolje ne vjerovati nikome.

  • Demețra 16.01.2024.

    Tako jaki alergičari uvijek sa sobom nose epi pen. Iako, ja se na mjestu ljudi koji su tako jako alergični, ne bih usudila jesti vani i vjerovati "na riječ" prodavaču (ili proizvođaču) da u onome što jedem nema za mene opasnog alergena. Ovo je strašno, jadna cura, ma dijete još!

Komentiraj...
Vidi sve komentare